Van der Poel trekt zegelijn door in Loenhout

Van der Poel trekt zegelijn door in Loenhout

Mathieu van der Poel heeft, zoals verwacht, de Exact Cross Loenhout gewonnen. Zijn teamgenoot Gianni Vermeersch knokte zich naar de tweede stek en Felipe Orts Lloret spurtte net iets sneller dan Ryan Kamp voor plekje drie

Gras kon hij er niet over laten groeien, daarvoor was het te kort dag en het veld in Loenhout was een te grote modderpoel, maar toch wachtte Van der Poel een 25-tal minuten alvorens er weer alleen op uit te trekken richting een volgende zege.

"Ik had niet per se een stuk in gedachten waar ik wilde wegrijden.", vertelde Van der Poel. "Maar het groepje bleef wat groot en ik wilde wat uitdunnen. In het wiel heb je veel minder controle en zie je moeilijker waar je rijdt. Ik ben blij dat ik mijn eigen ding kon doen alleen voorop."




Loenhout 23 credit Bram Mathieu wint .jpeg (20 KB)

Achter de wereldkampioen werd het een mooie strijd voor de tweede plaats in de Azencross bij de elite heren. Zowel Felipe Orts Llorett, Ryan Kamp,, als Gianni Vermeersch stelden zich kandidaat. De Spanjaard heeft zich al goed getoond op zware omlopen en liet dit ook al vroeg in de wedstrijd in Loenhout zien. Maar richting het slot leek hij naast het podium te gaan vallen. Vermeersch vond nog een cartouche en gebruikte die ook in de slotronde. De West-Vlaming reed op een groot verzet naar de tweede plek en wist uit de greep te blijven van de twee metgezellen van net ervoor. Kamp zijn slotoffensief wees aan dat hij nog een podiumplek zou pakken maar Felipe verraste hem nog in de slotmeters.

Voor de wereldkampioen is het dit seizoen zijn zesde zege op evenveel wedstrijden.

Uitslagen Loenhout klik

Fotocredit Bram van Lent - bron reactie: Exact Cross




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!