Diegem maakt zich op voor zijn avondcross

Diegem maakt zich op voor zijn avondcross

Op donderdag 28 december is Diegem Cross aan de 48ste editie toe. De wedstrijd onder kunstlicht is ondertussen een echte traditie geworden, waar jaarlijks een massa toeschouwers van over de hele wereld naartoe komen.

"In tegenstelling tot de rest van het land, telt Diegem jaarlijks één extra feestdag tijdens de eindejaarsperiode.", klinkt het vanuit Diegem. Er wordt namelijk Diegem Cross georganiseerd, de unieke avondcross, gereden onder kunstlicht. Omwille van de Corona crisis werden de edities van 2020 en 2021 nog afgelast, maar het succes van vorig jaar bevestigt dat de wedstrijd nog steeds nauw aan het hart ligt bij de vele veldritfanaten. "Het feit dat Sporza ons vorig jaar de award voor "Cyclocross van het jaar" heeft overhandigd was voor ons het summum", laat een trotse voorzitter Francis Bosschaerts weten. De organisatie doet er dan ook alles aan om er ook dit jaar een echt volksfeest van te maken.

"Ieder jaar doen we ons uiterste best om zowel bij de heren als de dames een uniek deelnemersveld aan de start te krijgen.", vertelt voorzitter Francis. "We hebben vorig jaar bij de elite mannen zowat de spannendste wedstrijd te zien gekregen die er ooit al in Diegem gereden is." aldus Bosschaerts.

Turbo Cross

Tussen de wedstrijden van de dames en elite heren zal er dit jaar een 'specialletje' plaatsvinden. Average Rob zal het samen met zijn broer, Arno the Kid, opnemen tegen een aantal andere gegadigden in de Diegem TURBO CROSS. "We vinden het enorm belangrijk om onze Belgische sporten in de schijnwerpers te zetten, zeker ook bij jongeren." liet de organisatie weten. "We staan dan ook met veel plezier achter dit concept." De wedstrijd start om 20 uur en er worden in totaal 2 ronden afgewerkt. 

Info superprestigemanche Diegem Cross klik

Fotocredit TFoto - tekstbron: Diegem Cross






Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!