Puck Pieterse topt in Gavere

Puck Pieterse topt in Gavere

Puck Pieterse heeft de wereldbekermanche Gavere gewonnen. Dat is meteen een mooie eerste zege dit veldritseizoen voor de Nederlandse kampioenen. Fem van Empel moest zich tevreden stellen met de tweede plaats en Ceylin del Carmen Alvarado palmde de derde plaats in.

De snelste start bij de dames was ook in Gavere voor Marie Schreiber. Puck Pieterse was eveneens goed weg. De Nederlandse kampioene nam de leiding over van de Luxemburgse en pakte meteen enige voorsprong. Maar een paar tuimelpertes van de koploopster zorgden er voor dat Ceylin del Carmen Alvarado mee op kop kwam.

Bij het doorkomen voor ronde twee hadden we een kopduo, met als eerste achtervolgsters Fem van Empel en Lucinda Brand, op een vijftiental seconden. Pieterse bleef het gas opendraaien en reed weer weg van haar metgezelle. Ze moest hard blijven trappen want de voorsprong bleef speelbaar.

Met nog één ronde te rijden, leek de kloof van 25 seconden voldoende om gecontroleerd te soleren naar de zege. Van Empel reed nog tot en voorbij Alvarado richting de tweede stek.

“Superblij dat ik weer heb gewonnen. Om nu vanaf de start op kop te zitten, is wel speciaal.”, aldus Puck Pieterse

Uitslagen en tussenstanden klik hier

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!