'Na Herentals werd er nog met me gelachen. Nu geven ze me allemaal gelijk.'

'Na Herentals werd er nog met me gelachen. Nu geven ze me allemaal gelijk.'

Met op dinsdag Gavere krijgen de crossers een nieuwe kans om te proberen enigszins in de buurt van Mathieu van der Poel te blijven. Makkelijker gezegd dan gedaan, gezien zijn overwicht in de voorbije wedstrijden. Dat beseft ook Lars van der Haar.

"Hopelijk maak ik zelf niet terug een fout zoals in Antwerpen. Daar ging ik vroeg in de wedstrijd in een zandstrook aan een hoge snelheid vol over de kop. Dan weet je wel dat het quasi over is om nog voor de prijzen mee te doen. Al durf ik te denken dat het podium toch nog mogelijk had geweest als er nog een ronde meer te rijden was. Nu moet ik tevreden zijn met de zesde plaats.", vertelde Lars van der Haar na afloop van de manche in Antwerpen

Terwijl de renner van Baloise Trek Lions aan zijn inhaalrace bezig was, kregen we vooraan een nieuwe demonstratie van Van der Poel te zien. "Na Herentals werd er nog met me gelachen, toen ik zei dat dit de beste Mathieu ooit was in de cross. Maar nu zijn er toch velen die er hetzelfde over denken. Hij is zo'n gigantische stap beter dan wat hij daarvoor was. En dat uit zich in de wedstrijd. Wout van Aert mag dan iets minder gefocust zijn op de cross dit seizoen. Ook hij moet al snel de meerdere in de wereldkampioen erkennen."

(lees verder onder de foto)
RUD_4390 Lars.jpg (162 KB)

Zoals het er nu naar uitziet laat Mathieu van der Poel het Nederlands kampioenschap links liggen. Wat maakt dat Van der Haar wel kans heeft om ook volgend jaar in de rood-wit-blauwe trui rond te rijden. "Toch wordt het ook zonder hem geen sinecure. Met Ronhaar en Nieuwenhuis staan er in eigen team al twee grote concurrenten op. We zullen wel zien wat het wordt. Het is trouwens de eerste keer ooit dat we in Hoogeveen rijden. Ook dat zal dus afwachten worden wat we ervan mogen verwachten.", aldus de regerende Nederlandse kampioen veldrijden.

Uitslagen WB Antwerpen klik

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!