Vandeputte op podium met Van der Poel en Van Aert

Vandeputte op podium met Van der Poel en Van Aert

Niels Vandeputte had vrijdag de eer om samen met Mathieu van der Poel en Wout Van Aert op het podium te staan. Een leuke foto voor later en een terechte beloning voor Vandeputte, de Brechtenaar die bezig is aan een zeer sterk seizoen.

"Dat was dan ook de doelstelling vooraf", wist Vandeputte te vertellen na de race in Mol. "Achter Mathieu en Wout was het een open wedstrijd. Als je die dan in uw voordeel kan beslechten mag je zeker tevreden zijn."

Op het parcours rond het Zilvermeerstrand was de wind voelbaar aanwezig. En dan deed van der Poel ook nog eens zijn duit in het zakje door iedereen weg te blazen. "Het tempo van Mathieu was inderdaad zeer strak. Dat ondervond ik toen ik samen met Quinten Hermans achter de koplopers reed. We kregen geen kans om het gat kleiner te maken. Integendeel."

De strijd om de derde plaats was spannender dan deze voor de overwinning. "Zowel Mathieu als Wout reden vrij snel apart omdat de latere winnaar meteen een vrij groot gat wist te slaan. Terwijl ik langere tijd een duel moest uitvechten met Quinten Hermans en Toon Vandebosch. Door een goede zandpassage kon ik me lichtjes afscheiden van mijn metgezellen. En die voorsprong kon ik ook vasthouden.", aldus de knappe derde in Mol

Vandeputte credit podium Bram.jpg (147 KB)

Zaterdag komt de Brechtenaar aan de start in Antwerpen. Een cross waar hij een dubbel gevoel voor heeft. "Enerzijds rij ik er wel graag en is het een mooie omloop. Anderzijds heb ik er ook al eens een Belgische titel verloren. Het roept dus niet meteen de leukste herinnering bij me op. Hopelijk heb ik vandaag mijn zandtechniek voldoende opgefrist en kan ik daar morgen ook gebruik van maken."

De renner van Alpecin-Deceuninck heeft dit seizoen echt wel stappen vooruit gezet. Heeft hij daar een verklaring voor ? "Goh, natuurlijk ben ik een jaartje ouder en sterker geworden. Maar ik denk dat het vooral komt omdat ik tot vorig jaar nog veel tijd in het studeren moest steken. Dat is dit jaar met een halve dag per week (Vandeputte studeert crossmediamanagement red) drastisch afgenomen. Wat maakt dat ik mijn lichaam veel meer tot rust kan laten komen. En automatisch daardoor harder kan trainen en beter kan herstellen van de trainingen en wedstrijden."

Wat mogen we van de 23-jarige verwachten op het BK ? In deze vorm mag hij toch ambitieus vooruitkijken lijkt ons. "De laatste weken ben ik regelmatig achter Eli Iserbyt de tweede Belg in de einduitslag. Vandaag reed Eli niet mee. En wat Wout betreft heeft hij al aangegeven niet deel te nemen aan het BK. Het parcours in Meulebeke gaat me normaal ook liggen. Het spreekt dus voor zich dat ik met de nodige ambities mag starten. Tenminste als ik deze vorm kan aanhouden.", aldus Niels

Uitslagen Exact Cross Mol klik hier

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit Bram van Lent

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!