Laura Verdonschot en Sanne Cant sierden mee de cross in Mol

Laura Verdonschot en Sanne Cant sierden mee de cross in Mol

Lucinda Brand was op vrijdagnamiddag de beste bij de dames in Mol. De Nederlandse won voor haar ploeggenote Shirin van Anrooij. Al had deze laatste best wel de nodige moeite om Laura Verdonschot en Sanne Cant achter zich te laten.

"Deze podiumplaats is me veel meer waard dan al mijn zeges in Spanje", benadrukte Laura Verdonschot na haar mooie prestatie aan het Zilvermeer in Mol. "Ik sta echt wel naast twee toppers op het podium."

(lees verder onder de foto)
Mol 23 credit Bram podium dames.jpeg (220 KB)

Op Lucinda Brand stond geen maat. Maar Sanne Cant en Laura Verdonschot duelleerden bij het ingaan van de laatste ronde in Mol nog met Shirin van Anrooij. Een tweede en derde plaats was voor onze landgenotes best mogelijk. "Het was ook plezant crossen zo. In de vierde ronde leek ik zelf even een kloof te slaan. Maar omdat ik me daar toch wel wat forceerde moest ik even bekomen en de anderen laten terugkomen. Vanaf dat moment koos ik bewust om in het wiel te gaan zitten en te recupereren.", legde Laura uit.

Met succes voor het podium dus. Al moest de renster van De Ceuster-Bonache toekijken hoe Van Anrooij zich in de slotronde wel wist af te scheiden richting de tweede plaats. "Sanne maakte een paar foutjes en ik kon haar niet passeren. Vanaf dan ging het tussen ons om de derde plaats. Na de laatste zandstrook verraste ik Sanne met een demarrage. En was de laatste podiumplaats voor mij."

Sanne credit Bram.jpg (140 KB)

Sanne Cant moest zich dus neerleggen bij de vierde plaats. Toch was er vooral bij haar tevredenheid te horen. "Ik ben vooral blij terug in competitie te zijn. Na mijn knieblessure kwam het er op aan om naast pijnvrij rond te rijden ook niet te veel conditie te hebben verloren. Voor een renner was het vooral frustrerend om niet te kunnen fietsen."

Het nieuws van de knieblessure was eerst best opvallend. Op TV-beelden greep de Herentalse van Crelan-Corendon immers naar haar ribben en elleboog. "Dat klopt. Bij een val had ik inderdaad eerst pijn aan de ribben. Na een halve ronde kwam ik er wel terug door en leek het ergste voorbij. Bij het uitklikken uit de pedalen zat mijn voet plots door een steentje vast en stootte ik met mijn knie tegen het stuur. Op zich een stom ongeluk. Met gevolg dat ik niet die stappen voorwaarts heb kunnen zetten op stage dan ik op voorhand had gepland. En dat mijn topniveau nu enkele weken later zal komen. Jammer, want voor mij tellen er meer wedstrijden dan het BK. Maar goed. Over vandaag ben ik best al tevreden.", aldus de veelvoudige kampioene

Uitslagen Exact Cross Mol klik hier

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Bram van Lent

 Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!