Sterk nummer van Joris Nieuwenhuis

Sterk nummer van Joris Nieuwenhuis

Joris Nieuwenhuis heeft de Aardbeiencross op Merksplas Kolonie op zijn naam weten te schrijven. Na een knappe solo door regen, wind en modder mocht de Baloise Trek Lion het zegegebaar maken in een superprestigemanche. Eli Iserbyt en Niels Vandeputte flankeerden de Nederlander op het podium.

MER_2454.jpg (233 KB)

Er viel al veel neerslag in aanloop van de Aardbeiencross en op de dag van de Superprestigewedstrijd regende het ook de ganse dag. Dit had tot gevolg dat het veldritpeloton nog maar eens een modderparcours onder de tubes geschoven kreeg. 

Na het startsignaal voor elite heren omstreeks 15u10 snelden Joris Nieuwenhuis en Niels Vandeputte op de kop van het deelnemersveld door de eerste bocht. De twee bleven ook door de modder flink doorjassen en pakten al rap enige voorsprong. 

Als eersten achter hen vertoefden Eli Iserbyt en Felipe Orts Lloret in elkaars buurt.

Al in de tweede ronde toonde Nieuwenhuis zich de betere en wist hij op een strak tempo afstand te nemen van zijn metgezel. 

Terwijl de Baloise Trek Lion onbedreigd soleerde naar winst, vocht Iserbyt zich nog naar de tweede stek in de uitslag. Niels Vandeputte kon de Spaanse kampioen nog afhouden in de strijd voor de derde podiumplek.  Orts bolde als verdienstelijke vierde over de meet.

Voor Nieuwenhuis, die de voorbije jaren als wegrenner actief was en terugkeerde naar het veldrijden, is het een eerste profzege in een klassementscross. Eli Iserbyt pakt belangrijke punten en verstevigt zijn leidersplaats in de tussenstand van de Superprestige.

Uitslagen Aardbeiencross klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!