Velofollies 2024

Marion Norbert-Riberolle 'Hartslag ging even serieus de hoogte in'

Marion Norbert-Riberolle 'Hartslag ging even serieus de hoogte in'

Marion Norbert-Riberolle is op een knappe manier derde geworden in de Superprestigewedstrijd van Merksplas. De van oorsprong Franse renster, die al enige jaren uitkomt voor België, leverde een mooi duel met Annemarie Worst voor de podiumplek.

"Aan mijn start moet ik toch nog werken", zei Marion Norbert-Riberolle na afloop van de Aardbeiencross. "Ik moest weer snel in de achtervolging gaan op de kop van de wedstrijd. Samen met trainer Philipp Walsleben proberen we dat euvel weg te werken. Maar dat lukt niet op een-twee-drie."

Nadat ze een heel pak rensters had ingehaald, nestelde ze zich mooi op de vierde plaats. Maar de Moeskroense wou nog meer. "Gedurende twee ronden wist ik de afstand met Worst steeds kleiner te maken. In de slotronde bleef ik in mijn kansen geloven. Terecht, want ik wist haar nog bij te benen en voorbij te steken."

Op dat moment had Norbert-Riberolle de beste papieren voor het podium. Even later was de situatie evenwel terug omgekeerd. "Net nadat ik in derde positie kwam te rijden, bleef ik plots met mijn wiel in de modder steken. Op dat moment ging de hartslag serieus de hoogte in en vloekte ik op mezelf. Ik zag immers al het werk naar de knoppen gaan. Dat was gelukkig niet het geval. De adrenaline deed het tempo weer de hoogte in gaan. Met de derde plaats als beloning."

In tegenstelling tot de mannen reden de meeste vrouwen wel Merksplas in combinatie met Troyes. Recupereren vrouwen dan sneller ? "Dat zal je me niet horen zeggen. Ik kan enkel voor mezelf spreken. En mijn mening is, dat ik zowel in het klassement van de Superprestige als dat van de wereldbeker zo goed mogelijk wil presteren. Daarnaast vind ik het als Belgische ook belangrijk om in de Belgische crossen aanwezig te zijn. En wat Troyes betreft, daar ben ik geboren. Dus zal ik er door veel familieleden aangemoedigd worden. Wat zeker extra krachten zal geven.", aldus Marion

Fotocredit TFoto - tekst : Lieven Verheyen

Uitslagen Aardbeiencross klik hier

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

november 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!