Superprestige Niel was niet meteen goede keuze voor Wiebes

Superprestige Niel was niet meteen goede keuze voor Wiebes

Hoog bezoek uit het dameswielrennen in Niel afgelopen zaterdag. Met de Nederlandse Lorena Wiebes mocht de organisatie een drievoudig ritwinnares van de Ronde van Frankrijk begroeten.

"Dat ik hier net als vorig jaar aan de start verscheen, had meer te maken met het feit dat Marie Schreiber hier ook deelnam. Zo kon ik mee profiteren van de ondersteuning van de ploeg. Maar volgende keer moet ik toch maar eens een parcours uitkiezen waar er minder gelopen moet worden", lachte de renster van Team SD Worx, net nadat ze aan de materiaalpost uit koers stapte. "In het begin viel het nog best wel mee. Maar nadat ik ten val kwam was het eigenlijk meteen al klaar."

(lees verder onder de foto credit Bram van Lent)
Wiebes credit Bram.jpg (81 KB)

Het vele slijk maakte er voor de rensters een heel zware omloop van. Dat mocht ook Wiebes ondervinden. "De regen maakte het inderdaad veel heftiger dan vooraf verwacht. Al had ik al bij al wel een leuke dag."

Specifieke crosstraining had Wiebes vooraf niet gedaan. "Ik heb de voorbije dagen enkel enkele duurtrainingen afgewerkt. Af en toe ook wel eens op de crossfiets en mountainbike. Maar niets in vergelijking met wat we hier voor de wielen geschoven kregen.", klinkt het.

Fotocredit en tekst : Lieven Verheyen

Uitslagen Jaarmarktcross Niel klik hier



 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!