Alvarado grijpt dit weekend de dubbel

Alvarado grijpt dit weekend de dubbel

Daags na de ploeterwedstrijd in Niel wint Ceylin del Carmen Alvarado ook de zware Wereldbekercross in Dendermonde. Lucinda Brand start haar veldritseizoen met een mooie tweede plaats en de jonge talentvolle Zoe Bäckstedt is heel knap derde.

DEN_0731 podium dames.jpg (200 KB)
 Inge van der Heijden nam de kopstart in de Wereldbekercross Dendermonde voor de dames. Lucinda Brand, die voor het eerst van start ging dit seizoen, volgde in haar spoor. De Baloise Trek Lion nam de leiding over en trok meteen stevig door. Ceylin del Carmen Alvarado liet haar niet opjagen maar snelde al in de eerste ronde haar landgenote voorbij en nam voorsprong.

Bij het doorkomen voor ronde twee had Alvarado al 13 seconden voor op Brand. Achter deze twee dames volgde een groepje, waar Bäckstedt zich het best positioneerde.  

Terwijl de leidster in de wedstrijd verder uitliep en Lucinda Brand de tweede plaats consolideerde, zag de jonge Bäckstedt nog Marion Norbert-Riberolle naderen. Maar uiteindelijk bleef elk op zijn plaats en zegevierde Ceylin del Carmen Alvarado dus voor de tweede maal dit weekend. 

"Het voelt heel goed. Het is al even geleden dat ik er twee (op een rij) won.", zei Ceylin, die een paar seizoenen terug wat op de sukkel was.  "Het plezier was weg op een bepaald moment. Hard blijven werken, het loont wel.", klinkt het bij een blije dame van Alpecin-Deceuninck, die naast de Superprestige, nu ook topt in de tussenstand van de Wereldbeker.

Uitslagen/analyse/stand klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!