'Wereldbekercross' Dendermonde

'Wereldbekercross' Dendermonde

Op zondag 12 november 2023 vindt in het Oost-Vlaamse Dendermonde de derde manche van de Wereldbeker veldrijden plaats. Voor het eerst in 'normale' omstandigheden, zonder Covid-maatregelen. Organisator Jurgen Mettepenningen hoopt dat het publiek massaal de weg naar Dendermonde vindt.

Na een jaartje afwezigheid vormt het parcours aan de Hamsesteenweg in Grembergen opnieuw het decor voor een Wereldbekerwedstrijd én ambiance. Voor de derde keer ontvangt organisator Jurgen Mettepenningen er de wereldtop van het veldrijden. "Nadat we zowel in 2020 als in 2021 zonder publiek moesten organiseren, waren we er in 2022 een jaartje van tussenuit. Nu staat Dendermonde terug op de kalender en ik hoop dat het publiek massaal komt afgezakt", klinkt het bij de Hammenaar. "Zo kan deze cross ook in de toekomst op de kalender blijven."

(lees verder onder de archieffoto)
8S4U8413.JPG (221 KB)

Gesleuteld aan 't parcours

Jurgen Mettepenningen is trots op wat de omloop in Grembergen is geworden. "De cross gaat nog steeds door op dezelfde locatie, maar is amper nog te vergelijken met de eerste edities. De ondergrond is veel stabieler geworden. Er is meer verharding. Ook in de heuvelzone en het wasbord ligt het momenteel goed. Het zorgt ervoor dat de ploeterstroken van toen grotendeels verdwenen zijn. En er is een kasseistrook van 60 meter bijgekomen. Het wordt geen snelheidsrace voor alle duidelijkheid. Het blijft een zware cross. Maar het zal doenbaar zijn, ondanks de hevige regenval van de voorbije dagen."

Dendermonde ontvangt niet alleen een topdeelnemersveld, de cross is meer dan een sportwedstrijd van het hoogste niveau: in de feesttent langs het parcours is er doorlopend ambiance dankzij optredens van DJ Sammy, Yves Segers, en Michel Van Den Brande & Dennie Damaro. Zo blijft het ook de Ambiancecross, die zijn oorsprong kende in Wachtebeke en verhuisde naar Grembergen (lees hier).

Info WB Dendermonde klik hier

Fotocredit Veldritkrant

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!