Favoriete Alvarado wint Jaarmarktcross Niel 2023

Ceylin del Carmen Alvarado was topfavoriete voor de zege in de Jaarmarktcross Niel op zondag 11 november 2023 en de Nederlandse stelde niet teleur. Ploeggenotes Aniek van Alphen en Annemarie Worst mogen flankeren op het podium, als respectievelijk tweede en derde.

De snelste start in de Jaarmarktcross bij de dames kwam, zoals vaak, van Marie Schreiber. Topfavoriete Alvarado volgde in het wiel en Annemarie Worst positioneerde haar op plekje drie. Toen de Luxemburgse kampioene de materiaalpost binnenging, versnelde Alvarado en ze wist ook meteen enige voorsprong te nemen op haar concurrentes.

Het zware parcours zorgde voor een rondetijd van dik tien minuten. Bij het ingaan van de tweede ronde volgde Worst al op een 15-tal seconden van de leidster en Schreiber op 23 sec. Manon Bakker en Maghalie Rochette crosten op plaatsen 4 en 5. Door een tuimelperte van de Canadese kwam Aniek van Alphen op haar positie terecht.

Alvarado liep verder uit tot dik een minuut en achter haar reed Van Alphen nog voorbij Worst. Ook Sanne Cant reed een sterke wedstrijd. De Belgische kampioene had nog zicht op een podiumplek maar reed op een ongelukkig moment in de race lek. Cant werd toch nog mooi vijfde.

(lees verder onder de foto)

De zege was zeer overtuigend voor Alvarado, vóór Van Alphen, tweede op een minuut van de winnares. Worst finishte, na enkele slippers, als derde. Manon Bakker greep net naast het podium, als vierde in de uitslag.

Het parcours van de Jaarmarktcross Niel 2023 was een ferme dobber voor de dames "Zwaar toch wel.", was de reactie van Ceylin. "Niet veel rondjes. Dat laat ook wel zien hoe traag we over het parcours reden.", aldus de leidster in de tussenstand van de Superprestige.