3 op 3 voor Eli Iserbyt in de Superprestige

3 op 3 voor Eli Iserbyt in de Superprestige

Na de Superprestigewedstrijden in Overijse en Ruddervoorde heeft Eli Iserbyt ook deze in Niel gewonnen. De West-Vlaming vormde in de Jaarmarktcross zowat de hele race een kopduo met een heel sterke Joris Nieuwenhuis, die knap tweede werd. Felipe Orts Lloret is een heel blije derde.

De Baloise Trek Lions namen een voortvarende start, met Lars van der Haar op de kop, Thibau Nys op twee en ook Joris Nieuwenhuis vertrok goed. Nys wilde rijden op de bultjes, maar dat pakte verkeerd uit. Hij werd door tal van renners voorbijgelopen en zou niet meer vooraan verschijnen, integendeel.

Op een moment dat Iserbyt de leiding overnam van Van der Haar, kwam laatstgenoemde ten val. Ook de Nederlandse kampioen loste erna de rol vooraan.

In de tweede ronde kregen we vervolgens een kopduo, met Nieuwenhuis en Iserbyt. De twee vonden elkaar en de eerste achtervolgers waren Laurens Sweeck en een verrassende Felipe Orts Lloret. Sweeck leek de aansluiting te kunnen maken met de leiders maar maakte wellicht een foutje te veel om daar in te slagen. Bovendien ging de Spaanse kampioen hem nog voorbij voor de derde podiumplek.

In de strijd voor winst in de ploetercross nam Joris Nieuwenhuis in de voorlaatste ronde heel even voor, maar finaal toonde Iserbyt zich de betere in de slotronde. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner versnelde bij de passage aan de materiaalpost, waar Nieuwenhuis binnenging, en wist te soleren naar zijn derde zege op rij in de Superprestige van dit veldritseizoen.

(lees verder onder de foto)
Niel 23 credit Bram podium heren.jpeg (229 KB)

3 op 3

"'t was heel lastig. Ik had een heel goed gevoel.", zei Iserbyt na afloop. "Joris was zeer sterk. Ik had al een keer geprobeerd maar hij maakte geen foutjes. Al bij al reden we een redelijk egaal tempo en op het laatste efkes versneld. De conditie is al heel het seizoen goed; 3 op 3 is een droomstart in de Superprestige.", aldus Eli.

Uitslag SP Niel klik hier

Fotocredits Bram van Lent




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!