Eerste EK veldrijden voor Lotte Baele

Eerste EK veldrijden voor Lotte Baele

Dit weekend staat het EK veldrijden 2023 op de veldritkalender. Voor Lotte Baele wordt het een eerste kennismaking als deelneemster in het veld in Pont-Château (Frankrijk)

Op het BK veldrijden 2023 in Lokeren pakte Lotte Baele de bronzen medaille bij de dames beloften. De jongedame uit Adegem reed vervolgens nog enkele mooie uitslagen. In mei van dit jaar sloot ze aan bij het De Ceuster Bonache Cycling Team (lees hier). Voorbije zondag kwam de 20-jarige nog in actie in Maasmechelen en dit weekend neemt ze voor het eerst deel aan het EK Veldrijden in Pontchâteau, bij de U23 dames.

Lotte is gemotiveerd en wil een paar stevige stappen vooruitzetten. “Door een administratieve vertraging was ik pas donderdagavond op de hoogte over mijn eerste Wereldbekerselectie. Ik zat al met mijn hoofd bij de cross in Ruddervoorde. Die hebben we dan doorgeschoven naar volgend jaar, zodat we in Maasmechelen uitgerust en met frisse benen aan de start konden staan. Dankzij mijn collega-rensters Alicia (Franck), Laura (Verdonschot) en Suzanne (Verhoeven), de ervaring van onze coach Rob Peeters en heel veel YouTube-filmpjes heb ik die wedstrijd voorbereid. Fem Van Empel trok meteen het gaspedaal open, waardoor de cross al in de eerste ronde stevig openbrak en iedereen vocht voor de beste plekjes. Achteraf was het best een pittige wedstrijd met een 32ste plek, maar het belangrijkste voor mij was het tevreden gevoel na afloop. Het was inderdaad de eerste keer dit seizoen dat ik de wedstrijd controleerde waardoor ik constante rondetijden kon afwerken. Ten opzichte van mijn Belgische leeftijdsgenoten heb ik er nog nooit zo kort opgezeten als zondag (lacht). Ik vertrek inderdaad met goede benen en een goed gevoel naar het EK”, zegt Lotte Baele.

Zaterdagmiddag rijden haar teamgenoten Alicia Franck en Laura Verdonschot hun wedstrijd op het EK Veldrijden in Pontchâteau. Zondagnamiddag is het dan de beurt aan Lotte Baele voor haar debuut op het allerhoogste niveau. “In één week tijd, zoveel mooie kansen krijgen, geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Voor mezelf leg ik de lat hoog, waardoor het fijn is dat je in dit soort wedstrijden groeit als renster en heel wat ervaring opdoet die je kan meepakken in de rest van je carrière. Wat ik deze week meemaak, is inderdaad een beetje een droom (lacht). Het motiveert mij om er blijvend keihard voor te gaan en te werken.” , luidt het

Fotocredit TFoto - bron: De Ceuster Bonache CT/House of Entertainment
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!