Lotte Baele versterkt De Ceuster Bonache Cycling Team

Lotte Baele versterkt De Ceuster Bonache Cycling Team

Met een bronzen medaille bij de beloften op het BK Veldrijden in Lokeren en enkele fraaie prestaties in de klassementscrossen op zak, sluit de 19-jarige wielrenster Lotte Baele uit het Oost-Vlaamse Adegem aan bij de dames van het Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team van onder andere Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven.

“In overleg ben ik bij Team Keukens Buysse vertrokken.", vertelt Lotte Baele over haar stap naar het De Ceuster Bonache Cycling Team. "Ik heb ondertussen al wat ervaring, maar ik kijk er uiteraard naar uit om samen met mijn nieuwe team stappen vooruit te zetten op de weg en in het veld. Naast de rensters en de algemene omkadering, kijk ik er zeker naar uit om samen te werken met de nieuwe teamcoach Rob Peeters, die als ex-veldrijder natuurlijk heel wat ervaring heeft waar ik kan van leren. Ik hou van de wielersport en in het bijzonder van veldrijden. Die derde plek op het BK veldrijden is zeker een extra motivatie om ook in de toekomst mijn best te blijven doen. Omdat ik de kans heb gekregen om mijn lopende studies als ergotherapeut te spreiden over vijf in plaats van drie jaar, heb ik voldoende tijd om alles te combineren. Ik ben gezond ambitieus. Als derdejaars belofte wil ik graag komende winter bevestigen op het Belgisch kampioenschap veldrijden, maar ik droom ook luidop van een selectie voor de wereldbeker. Dat zijn doelen die ik komend seizoen graag wil behalen”, klinkt 't enthousiast.

Zowel de ploeg als de nieuwbakken jeugd- en talentscout Ellen Van Loy hadden Lotte Baele al een tijdje in het vizier: “Langs beide kanten voelt het goed aan. Als je Lotte op de fiets bezig ziet, dan zie en voel je aan alles dat ze het graag doet en dat ze er ook echt van geniet. Ze is niet groot van gestalte, maar heeft een groot hart voor de sport en wil hard werken. Lotte is een leergierige renster die niet snel opgeeft. Met haar talent, maar ook haar doorzettingsvermogen, is ze in staat om straks weer mooie dingen te realiseren.”

"Dankzij de goede verstandhouding tussen alle partijen, sluit Lotte Baele meteen aan bij het De Ceuster Bonache Cycling Team, waar ze bij de U23 belofte Lies’l Schevenels versterkt.", luidt het

Fotocredits en tekstbron: Team De Ceuster Bonache Cycling Team / House of Entertainment

Lotte Baele 2.jpeg (61 KB)

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!