David Haverdings pakt zege op befaamde Koppenberg

David Haverdings pakt zege op befaamde Koppenberg

Na een spannende wedstrijd mocht David Haverdings na afloop van de Koppenbergcross plaatsnemen op het hoogste schavotje bij de U23 heren. Iets waar de Nederlander achteraf terecht zeer trots over was.

"Elke cross gaan we wel tot op de limiet. Maar dit is toch met geen andere cross te vergelijken", vertelde David Haverdings na de podiumceremonie boven op de Koppenberg. "Bij de start maakte ik meteen een slipper, waardoor ik vanuit de achtergrond moest beginnen. Gaandeweg schoof ik telkens op. Mede omdat ik mezelf steeds inprentte om niet over de limiet te gaan."

In de slotfase counterde de renner van Baloise Trek Lions de West-Vlaming Viktor Vandenberghe. "In de laatste beklimming kon ik nog volle bak omhoog. Dat was beslissend. Al was het eigenlijk nooit in mijn hoofd gekomen dat ik mee zou dingen naar de overwinning. Ik was immers vooral bezig met mijn eigen ritme in de gaten te houden. Door deze overwinning wordt het X2O klassement meteen een van de hoofddoelen van het seizoen.", luidt het bij de Nederlandse belofte.

(lees verder onder de foto)
KOP_7890.jpg (145 KB)

EK veldrijden

Betekent deze zege nu dat we Haverdings zaterdag in Pontchâteau als topfavoriet mogen zien ? "Zoals ik al zei is deze cross met niets te vergelijken. Wat het zaterdag wordt, valt af te wachten. Op een kampioenschap spelen ook andere factoren mee zoals stress. Maar ik ga er natuurlijk alles aan doen om ook daar goed te presteren. Al zal de recuperatie niet zo makkelijk worden. Donderdag zitten we immers een hele dag in de auto richting Frankrijk.", aldus Haverdings

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Uitslagen Koppenbergcross klik hier

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!