Iserbyt pakt een 2 op 2 in de Superprestige

Iserbyt pakt een 2 op 2 in de Superprestige

Eli Iserbyt heeft voor de vierde keer op rij de Superprestigemanche in Ruddervoorde weten te winnen. Na zijn zege in Overijse heeft de Pauwels Sauzen-Bingoal momenteel het maximum der punten in het tussenklassement. Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout werden deze keer respectievelijk tweede en derde.

De Superprestigewedstrijd bij elite heren in Ruddervoorde was spannend tot in de slotronde. Eli Iserbyt wist het zeil naar zich toe te trekken en pakte voor het vierde jaar op de rij de zege op de weide van de broers Pyfferoen.

Michael Vanthourenhout draaide na het startsignaal als eerste het veld in. Teamgenoot Iserbyt was minder goed vertrokken maar snelde in één ruk naar voor. Niels Vandeputte vertrok ook prima, net als Kevin Kuhn, Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar.

Wie ook wat probeerde, er bleven in de volgende rondes veel renners in elkaars buurt. Vanthourenout nam in de tweede ronde een beetje voorsprong en kreeg Vandeputte en Iserbyt mee. Het trio kreeg een trio, met Van der Haar, Sweeck en Kuhn, achter zich. De mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal leken als duo weg te rijden, maar Sweeck dichtte het kloofje, net als Vandeputte en Van der Haar dat ook meteen bewerkstelligden.

De zes startten samen ronde vijf, met Toon Vandebosch en Gerben Kuypers op komst. Er leek zich bovendien nog een grotere groep te vormen, met ook Cameron Mason en de Spaanse kampioen Lloret Orts. Het moment voor Iserbyt om op minder dan 3 ronden van het einde het tempo te verhogen. Van der Haar liet deze keer niet begaan en kreeg waakhond Vanthourenhout mee. 

Van der Haar en Iserbyt toonden over de beste papieren te beschikken en vochten het ook onderling uit voor winst. Eli reed richting het slot een hellinkje tot boven en kon zo solo de zege binnenhalen. Voor de 4de keer op rij in Ruddervoorde. "Zeker niet de makkelijkste vandaag. Het was zeer 'trikkie' om foutjes te maken.",  zei de gelukkige winnaar na afloop.

RUD_4837 podium heren.jpg (209 KB)

Podium elite heren

1. Eli Iserbyt
2. Lars van der Haar
3. Michael Vanthourenhout


Volledige uitslag klik hier

Fotocredit TFoto
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!