Denise Betsema werkt verder aan haar conditie

Denise Betsema werkt verder aan haar conditie

Het was even schrikken voor de volgers van de cross toen ze vernamen dat Denise Betsema in Texel het slachtoffer was geworden van een ongeval op training. Na haar wederoptreden in Oisterwijk kwam ze afgelopen zondag ook in actie in Overijse.

"Ik ben blij terug op de crossfiets te zitten en wedstrijden te kunnen rijden. Maar het is nog niet de vorm die ik zou willen hebben", vertrouwde Denise Betsema ons na afloop van de Superprestigewedstrijd in Overijse toe. "Nu goed, Rome is ook niet op een dag gebouwd en het seizoen duurt nog lang. Doordat ik niet direct in mijn pedaal klikte, verloor ik bij de start meteen al een resem plaatsen. Ideaal begon deze race dus ook niet. (lacht) Gaandeweg wist ik wel op te schuiven. Met een zesde plaats als eindresultaat."

(lees verder onder de foto)
OVE_2254 Denise.jpg (150 KB)

Het ongeval

De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal blikte nog even terug op het ongeval. "Ondanks de blessure ben ik me er van bewust dat het erger had kunnen aflopen. Het was best wel een harde klap. Een onoplettende automobilist raakte me schuin voorwaarts. Met de nodige hechtingen en kneuzingen tot gevolg. De eerste dagen kon ik mijn been niet buigen. Vooral de knie was serieus geraakt."

Positief bekijken

Het herstel nam ongeveer een maand in beslag. "Dat maakt dat ik dus nog niet in de conditie ben die normaal van me verwacht wordt. Ook mentaal was het een domper. Je weet immers dat de anderen wel hard aan het trainen zijn en zelf lig je in de lappenmand. Om het mentale aspect niet te veel op mijn gemoed te laten werken, probeerde ik het positief in te zien en sprak ik me in dat ik nu een maand extra met mijn man en twee kinderen kon doorbrengen. Dat verzachtte de pijn enigszins. Al kon ik natuurlijk niet helemaal wegsteken dat ik in deze belangrijke periode liever op de fiets had gezeten" besloot de dertigjarige Oudeschildse.

Alle uitslagen SP Overijse klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto


 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!