Keije Solen zegeviert op be-Mine bij de junioren

Keije Solen zegeviert op be-Mine bij de junioren

Bij de junioren in de Exact Cross Beringen heeft Keije Solen zich finaal het sterkst getoond. Mats Vanden Eynde bood het langst weerstand maar moet tevreden zijn met de tweede plaats. Na een race lang de wedstrijd mee gekleurd te hebben vooraan, mocht Lennes Jacobs het podium vervolledigen als mooie derde.

Al vrij snel wisten een aantal renners zich te onderscheiden in de wedstrijd voor de junioren op be-Mine, ter gelegenheid van de eerste Exact Cross van dit veldritseizoen.

Drie jongemannen toonden zich de betere op de steile klimmen en zij vochten het finaal ook onder elkaar uit voor de zege. Lennes Jacobs was daar eentje van en hij gaf bergop vaak het tempo aan. In de laatste ronde waagde Keije Solen, ook deel uitmakend van het drietal, een eerste zijn kans. Maar Jacobs en Mats Vanden Eynde, de derde koploper, bundelden de krachten en sloten terug aan. Ook Lennes Jacobs probeerde alleen weg te rijden maar slaagde ook niet in zijn opzet.

Een tweede slotoffensief van Keije Solen op de laatste klim was wel succesvol. “Ik voelde dat het bergop beter ging dan bergaf, dus ik waagde mijn kans richting de top van de laatste beklimming”, aldus de Nederlandse winnaar.

Vanden Eynde was een tevreden tweede 'het hoogst haalbare', klinkt het en Jacobs bolde op een mooie derde stek over de meet.

Beringen 23 podium junioren credit TFoto.jpg (190 KB)

Info Exact Cross Beringen klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Exact cross

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!