Viktor Vandenberghe blijft bescheiden na 5de plaats in junioren UCI-wegrit

Viktor Vandenberghe blijft bescheiden na 5de plaats in junioren UCI-wegrit

Zondag werd Viktor Vandenberghe vijfde in Menen-Kemmel-Menen. Een UCI-gekwoteerde wedstrijd bij de juniores. Toch blijft de Westvlaming met beide voeten op de grond.

"Ik vond het nu niet echt een koers met die status", kijkt Viktor Vandenberghe even terug op de koers Menen-Kemmel-Menen. "Niet omwille van de tegenstand, wel omwille van de zwaarte van het parcours. In die regio zou je een race kunnen organiseren die veel zwaarder is en veel meer hoogtemeters kan tellen. Maar goed, dat is iets wat we als renner zelf niet in de hand hebben. En ik was toch maar mooi vijfde."

Een opsteker voor de renner van het Starbikes-Bert Containers opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen. Tijdens de E3 Saxo Classic kwam hij ten val en moest ter controle naar het ziekenhuis (lees hier). Daar werden geen breuken vastgesteld maar zowel de hand als het gezicht was best flink toegetakeld. "Achteraf bekeken had ik beter wat meer tijd genomen om te herstellen. Nu was ik de dag nadien al rustig gaan losfietsen met mijn zus. En ook de dagen nadien zat ik op de fiets. Al was het nu ook niet zo dat ik intensief trainde. Maar toch, het duurde enkele weken vooraleer ik terug de goede vorm te pakken had."

Studies

Op school ging het in de tussentijd beter dan op de fiets. Zo studeerde de laatstejaars junior af in het middelbaar. Volgend jaar start hij in Roeselare zijn hogere studies Werkvoorbereiding. "We zijn bezig met het aanvragen van het sportstatuut. Normaal zou dat geen probleem mogen zijn. Want ik wil natuurlijk mijn fietscarrière alle kansen blijven geven."

Over naar de beloften

Terecht. Vandenberghe werd immers Belgisch Kampioen in zijn leeftijdscategorie en behaalde nog tal van andere overwinningen. Stiekem kijkt hij dan ook al uit naar het komende seizoen. "Dan zal het vooral aanpassen zijn dat ik niet meer zal meedingen naar de overwinning. Ik stap immers over naar de beloften en kom dan uit tegen renners die ouder, matuurder en krachtiger zijn. Dat het veldritseizoen iets later op gang zal worden getrapt stoort me niet echt. Ik zal de conditie ondertussen wel opbouwen met wat graveltochten. Daarvan heb ik er al een paar achter de rug. Zo is de crossfiets ook al eens buiten gewest. (lacht)

Kameraad

BK1_6812 Wies en Viktor.jpg (167 KB)

Mooi om zien is de kameraadschap die Vandenberghe heeft met ploeggenoot Wies Nuyens. Dat beiden concurrenten zijn speelt daarin geen rol. "Het is inderdaad fijn dat we naast ploegmaats ook goede vrienden zijn. Dat maakt het fijner tijdens de trainingen. Vrijdag zijn we nog samen naar het Fantasia Festival geweest dat georganiseerd werd door ploegmanager Jurgen Mettepenningen. Al hielden we het wel binnen de perken. Anders had ik zondag die vijfde plaats niet kunnen behalen he." (lacht)

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!