Vandenberghe en Nuyens reden de E3 Saxo Classic voor juniores

Vandenberghe en Nuyens reden de E3 Saxo Classic voor juniores

Afgelopen zaterdag stond Bavikhove (Harelbeke) in het teken van de E3 Saxo Classic voor juniores en dames elite ( in de streek ook wel Leiedal Koerse genoemd). Meerdere crossers namen hier aan deel. Onder hen ook het Starbikes-Bert Containers duo Viktor Vandenberghe (Belgisch Kampioen bij de juniores) en Wies Nuyens (tweede op datzelfde BK in Lokeren) Voor beiden werd het echter een dag om snel te vergeten.

Viktor Vandenberghe : "Vooraf vond ik het zeker leuk om deze wedstrijd te mogen rijden met ons Starbikes-Bert Containers team. Zeker omdat de koers onze deur in Vichte passeerde. Achteraf had ik wel een ander gevoel. Na een zware val werd ik ter controle naar het ziekenhuis gevoerd. Al bij al vallt het mee. Er zijn geen breuken vastgesteld en de schaafwonden zullen ook wel genezen.", aldus de Belgische kampioen veldrijden bij de junioren.

Wies Nuyens : "Net zoals Viktor had ik er ook enorm veel zin in. Gezien mijn lichaamsbouw moet ik in dit type wedstrijden mijn streng kunnen trekken. Ik zou me dit jaar ook graag tonen in enkele grotere wegwedstrijden. Maar net zoals bij Viktor was het lot me niet gunstig gezind. Zo moest ik voortijdig de koers verlaten door problemen met de derailleur. Net omdat er veel renners gevallen waren was het lang wachten op de ploegwagen met mijn reservefiets. Pech, maar het belangrijkste is dat alle gevallen renners goed herstellen.”, klinkt het terecht.

(lees verder onder de foto)
RUD_0627.jpg (116 KB)


Update blessureleed Viktor Vandenberghe

"Ik ben rustig terug begonnen met een uurtje fietsen en kan nu geleidelijk aan weer opbouwen.", vertelt Viktor. " Intensieve training vermijd ik nog efkes, omdat mijn hand nog niet in staat is om dat toe te laten."

Even voorzichtigheid geboden dus. "Ik ging normaal een wedstrijd rijden maar heb besloten om er een goed trainingsweekend van te maken, in voorbereiding op het PK van volgende week zondag.", luidt het.

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit TFoto


Meer info over de junioren in de E3 Saxo Classic klik hier

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!