Annemarie Worst sluit wederom af met winst in Oostmalle

Annemarie Worst sluit wederom af met winst in Oostmalle

Net als vorig veldritseizoen heeft Annemarie Worst de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Manon Bakker en Denise Betsema mochten hun landgenote flankeren op het podium, als respectievelijk tweede en derde bij de dames.

Alicia Franck en Laura Verdonschot namen een zeer goede start en kwamen als eersten het zand opgecrost in Oostmalle. Verdonschot kwam op kop en kreeg het gezelschap van Manon Bakker, Annemarie Worst en Denise Betsema. Bakker trok stevig door en in de volgende ronde kregen we het Nederlands trio vooraan. Laura volgde op een handvol seconden op plekje vier.

Betsema leek het op een moment even moeilijker te hebben om te volgen, maar wist toch weer aan te sluiten. De drie dames prikten om beurten maar bleven heel lang in elkaars buurt. Uiteindelijk toonde Worst over de beste papieren te beschikken en reed solo naar de zege. Manon Bakker consolideerde de tweede stek en Denise Betsema wist Laura Verdonschot af te houden voor de derde podiumplek.

Oostmalle 23 podium dames credit TFoto.jpg (226 KB)

De nummers 1, 2 en 3 bij de dames kregen gezelschap op het podium in Oostmalle "Dat de dochter hier deze laatste cross mee op het podium mag staan maakt het voor mij echt wel speciaal" zei Denise Betsema "Het is een leuke afsluiter van het seizoen. Natuurlijk was eindigen met de overwinning helemaal top geweest. Maar dat zat er helaas niet in."

Andere trainer

De Texelse probeerde dit jaar nog vooruitgang te boeken door met een andere trainer te gaan werken. Dat bracht niet het gewenste succes. "Als ik het niet had geprobeerd, had ik het mezelf altijd kwalijk genomen. Spijt heb ik er dus zeker niet van. Maar ik trek er wel de les uit dat deze verandering niet bracht wat ik gehoopt had. Daarom dat ik nu terugkeer naar Tom De Kort. Maar eerst neem ik nu een drietal weken pauze."

Winst blijft winst

Winnares Annemarie Worst was na afloop logischerwijze ook tevreden. "Winst blijft winst. Klassementscross of niet. In het begin van de wedstrijd bleven we met drie samen. Gaandeweg kon ik me afscheiden en die voorsprong kon ik consolideren."

Operatie volgt

De zege toonde dat de renster van Team 777 Cyclocrossteam tot de laatste wedstrijd gemotiveerd bleef. "Motivatie was nooit een probleem voor mij. Komt er ook bij dat ik een tijd geblesseerd was aan de knie. Eens hersteld had ik me voorgenomen alles mee te nemen wat er kon. Wat niet wil zeggen dat het knieprobleem volledig van de baan is. Vrijdag volgt een operatie. En dan hoop ik wel van de ellende af te zijn.", aldus Annemarie

Uitslagen klik hier


Fotocredits TFoto - bron reacties: Lieven Verheyen

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!