Ellen Van Loy sluit een mooi hoofdstuk af in Oostmalle

Ellen Van Loy sluit een mooi hoofdstuk af in Oostmalle

Op zondag 26 februari 2023 rijdt Ellen Van Loy in Oostmalle haar competitieve sluitingsprijs in het veld. De Herenthoutse gaat erna wel nog van start als wegrenster. Binnen het De Ceuster Bonache Cycling Team zal ze als nieuwe jeugdcoach en talentscout een tandem vormen met hoofdcoach en voormalig veldrijder Rob Peeters.


"Nog één keer wil Ellen Van Loy in haar fuchsia-paarse wieleroutfit van het De Ceuster Bonache Cycling Team knallen als veldrijdster.", klinkt het vanuit haar team. Dit in haar laatste cross bij de elite dames, in de Sluitingsprijs Oostmalle.

Dankbaar kijkt de Kempense renster, die al jaren het wielrennen combineert met haar taak als zorgmedewerkster bij Zorgcentrum MPI Oosterlo, uit naar aanstaande zondag: “Sinds de aankondiging van mijn afscheid als actieve veldrijdster, net voor de start van de drukke kerstperiode, was het voor mij de voorbije maanden afzien en genieten. Afzien, omdat er momenteel heel hard wordt gereden (lacht), maar vooral ook genieten van de aandacht. Zowel in Middelkerke als het afgelopen weekend in Brussel werd ik na afloop van de laatste manche van de Superprestige en de X20 Trofee gehuldigd op het podium voor mijn carrière. De reacties van de collega-rensters, de pers, de organisatoren, mijn trouwe supporters en het veldritpubliek zijn hartverwarmend. Oostmalle is altijd een speciale wedstrijd, zeker omdat het de laatste is van het seizoen, altijd goed voor een gezellige dag die doorgaat tot in de latere uren (lacht). Voor mij is het mooi geweest. Ik ben klaar om afscheid te nemen als actief veldrijdster, omdat als jeugdcoach en talentscout bij het De Ceuster Bonache Cycling Team een nieuwe rol voor mij is weggelegd. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om mijn ervaring door te geven aan jongeren en de vrouwelijke veldrijdsters van morgen. Het team is ambitieus en wil de komende maanden verder bouwen aan de wielerpiramide met de jeugd als basis. De structuur wordt op de basis verbreed, inclusief de doorstroming naar de elite dames, waar ik met de nieuwe teamcoach Rob Peeters een tandem vorm. Ik rij nog op de weg en in de criteriums, maar in de achtergrond zijn we al volop bezig om met het team het volgende crossseizoen voor te bereiden. Da’s iets waar ik nu al naar uitkijk, maar eerst gaan we zondag afscheid nemen in Oostmalle. Daar hangen we de crossfiets aan de haak. De supportersclub heeft de komende weken ook nog iets georganiseerd, maar die kunnen mij en het team de komende winters ook nog blijven volgen in het veld. Als meter ga ik ook meer tijd nemen voor de g-sporters die ik langs de zijlijn voortaan ga aanmoedigen. Zoals je ziet zijn jullie van mij nog niet vanaf”, aldus Ellen Van Loy.

De 42-jarige geliefde dame kan met fierheid terugblikken op o.a. 10 overwinningen (o.a. de Superprestige van Diegem en Gavere, het eindklassement van de BPost Bank Trofee) en 8 medailles (6 keer zilver en 2 keer brons) op het BK ...

Fotocredits TFoto - tekst/reactie: De Ceuster Bonache CT

Info Sluitingsprijs Oostmalle klik hier

Update 26-2-2023 > De fiets hangt aan de haak ... 

Oostmalle 23 Ellen fiets aan de haak.jpg (242 KB)

Ellen Van Loy op Veldritkrant klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!