Fem van Empel rondt af met een solo

Fem van Empel rondt af met een solo

Fem van Empel heeft haar veldritseizoen afgerond met een knappe solo naar de zege in Brussel en verzekerde haar zo van eindwinst in de Soudal Ladies Trophy. Lucinda Brand finishte als tweede op de terreinen van de VUB en Annemarie Worst werd er derde.

De slotmanche van de Soudal Ladies Trophy, het klassement van de X²O Badkamers Trofee bij de dames, kende een valse start. Er was blijkbaar een probleem met de startlichten, die op rood bleven staan, en de jury had beslist om met een fluitsignaal te werken. Dit echter zonder de dames in te lichten, blijkt. Dit had tot gevolg dat er tal van dames verrast waren, zo ook Ceylin del Carmen Alvarado, die op achterstand aan haar race moest beginnen en de kans op een beter klassement en/of uitslag verloor.

Fem van Empel en Lucinda Brand, de nummers 1 en 2 in het klassement bij de dames, waren wel snel weg en zouden ook die plaatsen opnemen in de slotmanche. Van Empel deed dat vanaf ongeveer ronde drie met een lange solo op de kop en Brand als eerste achtervolgster. Annemarie Worst reed zowat de hele wedstrijd op positie drie en consolideerde deze ook.

Brussel 23 credit TFoto podium dames.jpg (203 KB)

Alvarado haalde op korte tijd heel wat rensters in maar bleef dan hangen in de buurt van Denise Betsema, die op plaats vier reed. Dat was voorbij half cross al op ruime afstand van de leidster in de wedstrijd.

Uitslagen en eindstand klik hier

"Ik had nooit verwacht dat ik zo’n mooi cross-seizoen zou rijden. Het gevoel van winnen blijft geweldig en dus ben ik blij dat het weer gelukt is.", liet Fem van Empel optekenen. "Ik begon het seizoen met een overwinning en ik sluit ermee af. Dat kan bijna niet mooier. Er is best wel wat op me af gekomen, omdat ik vaak als topfavoriet aan de start stond. Ik denk dat ik er goed mee ben omgegaan. Ik kan alleen maar blij zijn met hoe het gelopen is.”, aldus de talentvolle jongedame, die nu de focus mag verleggen naar een andere fietsdiscipline.

“Voor specifieke doelen uitspreken over mijn wegseizoen is het nog wat vroeg. Ik rijd de Volta Limburg Classic, de Brabantse Pijl en de Waalse Pijl en daarna pak ik het mountainbiken weer op. Het gaat een mooie ontdekkingsreis worden.”, aldus Fem

 


Fotocredits TFoto - bron reactie: Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!