Nieuwzeelander Coen Nicol 16de bij de juniores in Lille

Nieuwzeelander Coen Nicol 16de bij de juniores in Lille

De Nieuwzeelander Coen Nicol finishte als zestiende bij de juniores in de Krawatencross in Lille. "Sinds Koksijde (5 januari) verblijf ik in België" vertelde Nicol Coen na afloop van de juniorenwedstrijd in het kader van de X²O Badkamers Trofee

De crossmicrobe kan je overal te pakken krijgen. Om het veldrijden goed onder de knie te krijgen, komen ze van her en der naar onze contreien afgezakt. Zo ook Nieuwzeelander Coen Nicol, die sinds 5 januari in België verblijft. "Dat zal zo zijn tot 21 maart. Dan keer ik terug naar mijn thuisland. In de tussentijd neem ik nog deel aan enkele andere crossen en een paar wedstrijden op de weg.", klinkt het bij de jonge Nieuwzeelandse kerel.

De Kiwi (roepnaam voor de inwoners van Nieuw-Zeeland) beoefent een in zijn eigen land onbekende sport. "Dat klopt. Cricket en rugby staan veel hoger aangeschreven in de lijst van populairste sporten. Veldrijden is bij velen nog onbekend. Door mijn vader ben ik begonnen met fietsen. Oorspronkelijk als mountainbiker. Ondertussen heeft de cross mijn voorkeur."

Zijn vrienden keken dan ook raar op toen hij hen vertelde over zijn nieuwe hobby. "Vergeet ook niet dat het bij ons momenteel lente is. En ik dus ook nog eens de warmere temperaturen inruil voor de koude en natte weersomstandigheden die we hier tijdens de wedstrijden hebben mogen ervaren. Al kan je vandaag moeilijk klagen. Droog weer en een temperatuur van een tiental graden zijn echt wel fijn om in te rijden."

Terwijl in ons land de schoolplicht tot 18 jaar telt, is dat in het thuisland van Coen anders. "Ik heb mijn schoolcarrière achter mij liggen. Hoe mijn toekomstig leven eruit ziet is voor mij nog een vraagteken. Als nationaal kampioen bij de juniores droom ik wel eens van een profcarrière op de fiets. Maar of dat realistisch is, weet ik niet echt. De trip naar hier is vooral op kosten van mijn ouders. Al krijg ik ook wel een klein beetje steun van de federatie. Daar ben ik iedereen dankbaar voor. Deze ervaring neemt alvast niemand af.", aldus Coen Nicol, die op zaterdag een 10de plaats behaalde in Middelkerke en op zondag in Lille dus als 16de finishte.

De zege bij de junioren heren in Lille was voor Seppe Van Den Boer. Hij was sneller dan Guus van den Eijnden en Yordi Corsus

Uitslagen Krawatencross Lille klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 

 

 
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!