Laurens Sweeck wint in Lille

Laurens Sweeck wint in Lille

Laurens Sweeck heeft de Krawatencross in Lille gewonnen op zondag 12 februari 2023. Hij vormde zowat de hele wedstrijd een kopduo met Lars van der Haar, die als tweede finishte. Eli Iserbyt reed niet veel later als derde over de meet en blijft leider in de X²O Badkamers Trofee.

In de manche voor X²O Badkamers Trofee in Lille bij de elite heren dook Laurens Sweeck op kop het veld in. Lars van der Haar, die op zaterdag in Middelkerke al toonde over de goede benen te beschikken, schoof snel op en nam de leiding over van de Crelan-Fristadsrenner, om er vervolgens stevig de pees op te leggen. Voor het vervolg van de race kregen we met twee voorgenoemden een kopduo en achter hen vormde zich aanvankelijk een grotere groep, die later zou uitdunnen, met onder andere de leider in het klassement Eli Iserbyt. 

Vooraan bleven ze voortreffelijk samenwerken en in de achtervolging deed Iserbyt wat hij kon, in het gezelschap van Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis, die in functie van hun teamgenoot Van der Haar eigenlijk vooral moesten afstoppen. Hoewel Ronhaar in de vierde ronde zelf naar voor leek te willen rijden. Maar de Lion werd teruggenomen. Ook Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout zaten een tijdje mee in het achtervolgend groepje.

Iserbyt kon zich nog loswerken richting het slot maar geraakte niet meer volledig naar voor en finishte als derde, weliswaar goed genoeg om zijn leidersplaats in de X2O Badkamers Trofee veilig te stellen met het oog op de slotmanche in Brussel.

In het duel voor de zege wist Laurens Sweeck finaal weg te rijden van Van der Haar.

Uitslagen Krawatencross Lille klik hier

Lille 23 credit Bram podium heren.jpeg (256 KB)

Fotocredits Bram van Lent

Reactie van winnaar Laurens Sweeck




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!