David Haverdings wint Krawatencross bij U23 heren

David Haverdings wint Krawatencross bij U23 heren

David Haverdings grijpt de zege in de Krawatencross in Lille voor de beloften heren. Emiel Verstrynge legde beslag op de tweede stek en Victor Van De Putte was een mooie derde in de voorlaatste manche van de X²O Badkamers Trofee.

In de beloftenwedstrijd van de X²O Badkamers Trofee in Lille pakte de leider in het klassement van de U23-categorie, Joran Wyseure, de 15 boni-seconden mee. De West-Vlaming had namelijk meteen voor de aanval gekozen in het gezelschap van Witse Meeussen. In de tweede ronde werd het kopduo een vijftal, met ook Victor Van De Putte, Emiel Verstrynge en David Haverdings.

Belgisch kampioen Meeussen prikte af en toe maar wist niet alleen weg te rijden. Uiteindelijk werd het 5 een 7-tal want ook Arne Baers en Ward Huybs maakten de oversteek naar de kop van de race. Wyseure wist weliswaar nog alleen weg te rijden maar kwam ongelukkig ten val en zag zich de kans op de zege zo ontglippen.

Finaal toonde David Haverdings zich technisch de betere in het zand van Lille en de veelwinnaar bij de juniores kon de zege binnenhalen bij de beloften op de Lilse Bergen. Emiel Verstrynge finishte als tweede en Victor Van De Putte was een verdienstelijke derde

Lille 23 credit Bram podium U23 heren.jpeg (208 KB)

“Ik zette alles op de laatste ronde en heb overal mijn medevluchters proberen te passeren waar mogelijk, zodat ik druk kon zetten op de technische stukken”, vertelde de Baloise Trek Lion, die ook in Baal won.

 

Joran Wyseure stond dan wel niet op het podium, hij is wel al zeker van eindwinst in de Trimetal Rookie Trophy.

Uitslagen Krawatencross Lille klik hier

Fotocredits Bram van Lent - bron reactie: X2O Badkamers Trofee Lille

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!