Alicia Franck is tevreden over haar WK

Alicia Franck is tevreden over haar WK

Alicia Franck finishte als veertiende op het WK veldrijden bij de elite dames. Eén plaatsje achter landgenote Marion Norbert-Riberolle en ééntje voor Laura Verdonschot.

De drie Belgische elite dames op het WK veldrijden 2023 in Hoogerheide finishten netjes achter elkaar, op een 13de, 14de en 15de plaats. "De veertiende plaats geeft me zeker een voldaan gevoel.", vertelde Alicia Franck. "Het ligt in de lijn van mijn hele seizoen. Akkoord, mits alle sterren gunstig stonden was een plaats bij de beste tien misschien mogelijk. Al mag je niet vergeten dat ik in de zomer twee maanden volledig van de fiets ben gebleven omwille van Covid. Het was bij momenten ook lastig om alleen te moeten rijden. De achterstand op de rensters voor mij was net als mijn voorsprong op Laura Verdonschot groot. Volgend jaar hoop ik nog wat stappen te maken zodat ik ook iets hoger kan mikken."

Dat zal dan gebeuren onder de vleugels van ploegleider Rob Peeters (lees ook hier) De Desselaar neemt immers de sportieve leiding mee in handen bij het De Ceuster-Bonache CX Team. Waar Ellen Van Loy zich meer zal fixeren op het ontdekken van jeugdige talenten, zal Peeters zich ontfermen over de dames elite. "Daar ben ik heel enthousiast over. In het verleden voelde ik dat ik dat nog miste in mijn streven naar het doorgroeien tot wat ik echt in staat ben. Ellen nam dit jaar al deels die taak al op zich. En daar was ik al dankbaar voor. Maar een extra persoon langs de kant kan alleen maar gunstig zijn. Ik heb nog een contract tot februari 2025 en wil in die periode echt nog progressie maken.", aldus Alicia Franck.

(lees verder onder de foto)
WK2_8887 Marion.jpg (325 KB)

Marion Norbert Riberolle was met haar 13de plaats de beste Belgische in de uitslag. "Meer dan de dertiende plaats zat er echt niet in. De eerste wedstrijdhelft was best nog ok. Op dat moment kwam ik nog in aanmerking voor de zesde of zevende plaats. Vanaf de laatste vier ronden voelde ik de krachten uit de benen verdwijnen. De vermoeidheid sloeg toe. De ambitie om bij de beste tien te finishen kon dus niet verwezenlijkt worden. Het lange seizoen en de toch wel zware omloop speelden hierin zijn parten. Dat ik vrijdag nog in actie kwam bij de Mixed Team Relay wil ik dan weer niet als excuus inroepen" besloot de vierentwintigjarige renster van Crelan-Fristads.

(lees verder onder de foto)
WK2_8810 Laura.jpg (262 KB)

Laura Verdonschot sloot het rijtje Belgische dames af met een vijftiende plaats Laura Verdonschot  "Door mijn ziekte van voor het BK kon ik me hier niet op mijn sterkste tonen. Jammer, maar ik moet het nemen zoals het is. Dit seizoen heb ik bewezen terug onder de mensen te kunnen rijden. Hopelijk zet ik die stap ook volgend jaar weer verder vooruit.", aldus Laura Verdonschot, die recent haar contract verlengd zag bij het De Ceuster Bonache Cycling Team

Volledige uitslag/analyse klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!