Rob Peeters wordt coach bij 't De Ceuster Bonache Cycling Team

Rob Peeters wordt coach bij 't De Ceuster Bonache Cycling Team

Ouwe getrouwe Rob Peeters maakt zijn comeback in het veldrijden, als coach bij 't De Ceuster Bonache Cycling Team. De Kempenaar zal vanaf volgend seizoen samen met Ellen Van Loy de dames onder zijn hoede nemen

Rob Peeters hing begin 2018 zijn fiets aan de haak, werd even later ploegleider bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice (lees hier) en was nadien ook nog te horen als co-commentator. Maar hij kwam nu al even niet meer naar voor in het veldrijden. Nu dus terug wel, als coach bij het De Ceuster Bonache Cycling Team, waar onder andere Laura Verdonschot, Alicia Franck, Julie Brouwers, Suzanne Verhoeven, Kiona Dhont, ... en Ellen Van Loy deel van uitmaken.

Het veldritseizoen is nog niet gedaan, maar op de achtergrond zijn Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck al volop bezig met de verdere uitbouw van hun 100% Belgische vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team. Eén van de nieuwe gezichten wordt voormalig veldrijder Rob Peeters. Met 10 overwinningen, waaronder de Waaslandcross (Sint-Niklaas) en de Kasteelcross (Zonnebeke) én een zilveren medaille op het WK in Koksijde (2012), kan de 37-jarige Kempenaar (afkomstig uit Mol en nu woonachtig in Witgoor-Dessel) terugblikken op 11 mooie professionele seizoenen in het veld.

(lees verder onder de foto)
Rob Peeters naar rechts (BK Oostende).jpg (847 KB)archieffoto credit Veldritkrant

Na een afwezigheid van 4 jaar keert Rob komend seizoen terug in het veld als coach bij het De Ceuster Bonache Cycling Team. “Ik ken Davy De Ceuster nog van mijn tijd als renner bij de ploegen van Vastgoedservice, waar hij met zijn bouwkranenbedrijf cosponsor was. De laatste jaren ben ik actief als schilder, maar ik ben het veldrijden, wielrennen, bmx en gravel blijven volgen. Ik heb ‘ja’ gezegd tegen dit ambitieuze team, omdat ik voel dat de tijd nu rijp is om mijn kennis en ervaring als wielrenner door te geven en te delen met de gepassioneerde rensters. Doorheen de jaren is het vrouwenwielrennen alleen maar populairder geworden, dankzij de spankracht en het talent dat er rondrijdt. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan dit team en kijk er nu al naar uit om op de weg, maar zeker ook komend seizoen in het veld opnieuw mijn opwachting te maken op training, tussen de kampers en in de materiaalzone. We hebben het vooraf goed doorgesproken met de teamleiding en ik kan mijn activiteiten straks prima combineren met mijn schilderwerken, want dat blijf ik ook doen. Ik kijk er enorm naar uit om met de rensters samen te werken én met de nieuwe jeugdcoach Ellen Van Loy”, zegt Rob Peeters, die z’n carrière als bmx-er begon in 2000 en bij de junioren in die discipline Belgisch kampioen werd.

(lees verder onder de foto, Julie Brouwers en Ellen Van Loy flankeren op het BK-podium)
BK1_7080 podium dames club.jpg (293 KB)fotocredit TFoto

Ook Ellen Van Loy, de 42-jarige veldrijdster die eind deze maand tijdens de sluitingsprijs van Oostmalle een definitief punt zet achter haar professionele carrière in het veld, is de komst van Rob Peeters als nieuwe teamcoach een mooie aanvulling: “We hebben elkaar ondertussen gesproken en je voelt meteen dat het klikt. De liefde voor de koers stroomt nog steeds door Rob z’n aderen. Dat hoor je aan zijn uitleg en je merkt ook dat hij echt klaar is om zijn kennis en ervaring te delen met de meisjes uit ons team. Samen met hun coaches, ben ik er zeker van dat er straks mooie dingen gaan ontstaan. Zelf kijk ik ook uit naar mijn nieuwe rol als jeugdcoach en talentscout. Sinds de aankondiging van mijn afscheid ben ik al benaderd door heel wat jonge rensters die graag verder willen in de wielersport. Binnen het team is het de bedoeling dat de vrouwelijke wielertalenten van morgen de kans krijgen om zich in alle rust te ontwikkelen en door te stromen naar het hogere, professionele niveau. Dat vraagt tijd, ruimte en geduld (lacht), maar het is wel iets waar ik graag aan meewerk en mijn kennis en ervaring in deel als jeugdcoach.”

“We zijn in dit verhaal gestapt met een langetermijnvisie voor de komende seizoenen.", klinkt het bij het teammanagement. "De focus blijft liggen op het vrouwenwielrennen en het 100% Belgische karakter. Na het veldrijden maken we de omslag richting het wegwielrennen. Ondertussen zijn we inderdaad ook al bezig met de verdere uitbouw, waar Ellen Van Loy als jeugdcoach en talentscout een belangrijke schakel wordt. Met Rob Peeters halen we ervaring in huis en hebben we ook een coach die voor het team algemeen mee het verschil kan maken. Rob heeft heel wat kennis en ervaring, is mondig en weet waarover hij praat. Met Alicia Franck, Laura Verdonschot die haar contract heeft verlengd, Suzanne Verhoeven, Audrey De Keersmaeker en Lies’l Schevenels, hebben we rensters die volgend seizoen verder gaan groeien. We zijn en blijven een team dat inzet op het vrouwenwielrennen, met de rensters van bij ons. Zowel bij het aanwezige publiek als in de kijkcijfers van de tv-crossen, merk je nog steeds de groeiende interesse. Dat voelen wij ook op het vlak van de materialen én sponsoren die zich graag aansluiten en associëren met ons groeiende verhaal”, klinkt het enthousiast bij de teamleiding van het De Ceuster Bonache Cycling Team. 

 Laura Verdonschot verlengde inmiddels haar overeenkomst bij het team. 

Bron: De Ceuster Bonache CT

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!