Kinderdroom gaat in vervulling voor Gerben Kuypers

Kinderdroom gaat in vervulling voor Gerben Kuypers

Gerben Kuypers heeft zijn eerste profcontract te pakken. De kersverse Belgische kampioen veldrijden bij elite zonder contract heeft getekend bij de structuur van Jean-François Bourlart en zal dus uitkomen voor het project van Intermarché-Circus-Wanty.

Gerben Kuypers, toch een revelatie van dit seizoen te noemen, sluit aan bij het project Intermarché-Circus-Wanty tot minstens eind 2025. Na veelbelovende resultaten in de jeugdcategorieën maakte hij dit seizoen in zijn eerste winter in de elitecategorie indruk, met een zege in de Exact Cross in Essen (lees hier) en vijf andere overwinningen in de Beker van Frankrijk. De voorbije maand eindigde hij drie keer in de top tien van wereldbekermaches en veroverde hij met zijn vijfde plaats op het Belgische kampioenschap de titel bij de elite zonder contract. De Belg, die op deze 1 februari zijn 23e verjaardag vierde, zal het veldritseizoen afwerken vooraleer in maart voor het eerst in zijn nieuwe kleuren te verschijnen ter gelegenheid van zijn eerste wegseizoen met Circus-ReUz-Technord.

"Mijn kinderdroom om profwielrenner te worden werd vandaag werkelijkheid, op de dag van mijn 23e verjaardag! Mijn prestatie op het Belgisch kampioenschap, onder andere, heeft de interesse van verschillende teams aangewakkerd. Het transversale project van Intermarché-Circus-Wanty maakte me het meest enthousiast vanwege de stappen die de voorbije jaren gemaakt werden. De structuur heeft een visie waarin in mezelf terug kan vinden, aangezien ze continue op zoek is naar ontwikkeling met bijvoorbeeld de bouw van een veldritploeg en het opzetten van een Continentaal Development Team de voorbije seizoenen.", legt Kuypers zijn keuze uit.

"'Een andere doorslaggevende factor in mijn keuze was de omkadering van de veldritstructuur. Ik zal gebruik kunnen maken van de ervaring van Bart en Geert Wellens, die een sterke positieve invloed op de ontwikkeling van de renners heeft. Daar is de progressie van Kevin Kuhn een uitstekend voorbeeld van. Toen ik vorige week tijdens het trainingskamp van het team in Alicante te gast was, kon ik al ervaren hoe groot de toewijding van de staff was om de beste omstandigheden voor de renners te creëren. Er werd op een gestructureerde en georganiseerde manier tewerk gegaan, maar desalniettemin voelde ik me dankzij de familiale sfeer helemaal op mijn gemak.", klinkt het voorts bij de West-Vlaming.

Ambitie

"Naast mijn ambitie in het veld in de winter is het ook mijn bedoeling om de trui van Circus-ReUz-Technord eer aan te doen op de weg. Maar eerst richt ik al mijn aandacht op deze zondag, op mijn eerste wereldkampioenschap bij de elite waarin ik graag in de top tien zou schitteren, om daarna de rest van het veldritseizoen op een serene manier af te kunnen werken.", aldus een gelukkige jongeman.

Ook Kevin Kuhn, al drie seizoenen onder de vleugels van de broers Wellens, wordt nu prof bij het team en dit tot alvast eind 2024

Fotocredits TFoto

Kijk en luister ook naar het interview met Gerben Kuypers op Veldritkrant van eind november 2022 klik hier

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!