Guus van den Eijnden top in Flandriencross

Guus van den Eijnden top in Flandriencross

Bij de junioren heren in de Flandriencross in Hamme ging de overwinning niet voor de eerste keer dit seizoen naar Guus Van Den Eijnden. Sil De Brauwere en Stan Van Grieken mochten mee op het podium.

"Het was even geleden dat ik nog eens kon winnen" zei Guus van den Eijnden na zijn zege in de Flandriencross op zaterdag. "Logisch dat het dus deugd doet. Temeer het een extra motivatie geeft naar volgend weekend toe."


Dan staat inderdaad het WK in Hoogerheide op het programma. "Het zal super leuk worden. Met enorm veel sfeer rond het parcours. Ik ben niet de superfavoriet. Er zijn meerdere kanshebbers. Dat maakt dat het best wel spannend zal worden.", aldus de jonge Nederlander

De Brauwere en Van Grieken bevestigen

"Na winst vorige week in Zonnebeke is dit opnieuw een mooi resultaat" sprak Sil De Brauwere. "In het begin van het seizoen was ik ziek. Dat het wat langer duurde alvorens ik aan de oppervlakte verscheen, is dus te verklaren. Voor het WK staat de renner van Cyclocross Team MJ Wood als reserve aangeduid. "Natuurlijk zou ik er graag bij zijn. Maar anderzijds zou ik niet willen dat iemand van de geselecteerden nog ziek zou worden. We mogen in de cross dan wel concurrenten zijn. Een laat forfait wens je niemand toe.", klinkt het sportief.

Ook Stan Van Grieken (Acrog-Tormans) mocht voor het tweede weekend op rij op het podium. "Vorig weekend was dat nog na de b-cross in de sneeuw van Gierle. Deze hier in Hamme acht ik nog hoger qua prestatie. Het kwam voor mij ook onverwacht. Het geeft in elk geval aan dat mijn vorm goed zit. Meer dan deze derde plaats zat er niet in. De twee renners voor mij volgen was iets te hoog gegrepen."

Hamme 23 credit Bram podium junioren heren .jpeg (718 KB)

Uitslagen Flandriencross in Hamme klik

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits Bram van Lent

 

 

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!