Van Anrooij test op zaterdag in Hamme de benen

Van Anrooij test op zaterdag in Hamme de benen

Op zaterdag 28 januari staat in Hamme de 21e editie van de Rectavit Flandriencross, de zesde manche in de X²OBadkamers Trofee, op het programma. Een week voor het WK willen de toppers hun benen testen. De Nederlandse Shirin van Anrooij start met het oog op het WK U23. “Ik wil absoluut nog die regenboogtrui bij de beloften.”

De Rectavit Flandriencross in Hamme zal er dit jaar wat anders uitzien. Zo wisselen om logistieke redenen de start- en aankomstzone van plaats en ligt de finish pal voor de befaamde Mirabrug. Het parcours zal ook in omgekeerde richting aangevat worden, waardoor het bike park in het begin van iedere ronde zal aangesneden worden.

“Normaal ken ik die passage blindelings”, zegt Shirin van Anrooij, vorig jaar tweede in de Rectavit Flandriencross. “Toen ik nog bij Alpha Motorhomes reed, kwamen we hier iedere woensdag trainen. Nu we die strook in de andere richting rijden, zal het voor iedereen even aanpassen zijn.”

De 20-jarige renster van Baloise Trek Lions hakte deze week de knoop door en start volgende week op het WK in Hoogerheide bij de U23. “Dat de keuze nu is gemaakt, is een hele opluchting”, geeft van Anrooij toe. “Ik heb lang getwijfeld en het heeft me wel wat energie gekost. De nacht na Benidorm heb ik niet veel meer dan vier uur geslapen. Maandagochtend is de definitieve beslissing gevallen. Dat geeft me rust.”

Van Anrooij won de voorbije maand vijf van de zeven elitecrossen waar ze aan de start stond, in Hoogerheide wil ze toch resoluut voor de wereldtitel bij de beloften gaan. “De resultaten van de laatste maand hebben de keuze niet makkelijker gemaakt. Een kans op de wereldtitel bij de elite laat je niet liggen, maar ik wil mijn periode bij de beloften afsluiten met een regenboogtrui. Twee jaar geleden had ik in Oostende niet moeten starten na die val in Tabor en vorig jaar liep het mis. Had ik al een wereldtitel gepakt, dan startte ik nu allicht wel bij de elite.”

De Rectavit Flandriencross wordt een laatste test met het oog op het WK. “Iedereen gaat er nu vanuit dat ik straks wereldkampioen word, zo makkelijk is het niet. Hamme is belangrijk om met een goed gevoel die laatste week voor het WK aan te vatten.”, aldus de talentvolle jongedame

Fotocredit TFoto - bron: X2O Badkamers Trofee / Golazo

Info Flandriencross klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!