Tim Merlier wint Kasteelcross Zonnebeke

Tim Merlier wint Kasteelcross Zonnebeke

Tim Merlier heeft de Kasteelcross Zonnebeke 2023 op zijn naam weten te schrijven. Na een spannende race wist de Belgische kampioen wegwielrennen finaal weg te rijden van een select groepje dat de wedstrijd kleurde. Ryan Kamp werd tweede en David van der Poel derde.

Lander Loockx opende sterk en nam al meteen enige voorsprong, maar werd teruggegrepen, door onder meer Ryan Kamp, Daan Soete, Tim Merlier, een gretige Anton Ferdinande ... en ook Lennert Belmans, David van der Poel en Vincent Baestaens verschenen vooraan ... Naargelang de wedstrijd vorderde, dunde het wel wat uit op de kop van race ...

Voorbij half cross reed Kamp enkele rondes alleen voorop maar richting het absolute slot bleek Merlier over de beste papieren te beschikken in Zonnebeke. Hij versnelde en wist te soleren naar de zege in de Kasteelcross.

De Belgische kampioen wegwielrennen geeft waar hij start dan wel het volle pond maar wist vooraf niet of hij zou kunnen winnen in Zonnebeke met dit deelnemersveld, wetende dat de absolute top in Benidorm vertoeft voor de Wereldbeker.

"Op zich wel gehoopt.", zei Tim eerlijk na afloop en ook met een kritische blik voor zichzelf. "Technisch was het zeker niet goed genoeg. Maar ik kon mijn kracht wel kwijt.", legde hij uit. De zege kreeg hij zeker niet kado. “Ik had al een keer geprobeerd, maar het zat technisch gewoon niet goed. Ik probeerde me rustig te houden … en in de voorlaatste ronde ging het ineens allemaal goed.", klinkt het over zijn succesvol slotoffensief

Het is natuurlijk leuk om te winnen maar crossen is geen hoofddoel voor Merlier. "Als ik had verloren zou ik niet in zak en as zitten. Maar het geeft me wel vertrouwen nu.", luidt het, met het oog op het wegseizoen dat er aankomt.

Kamp, die zeer aanvallend reed, beloonde zichzelf met een tweede plek. David van der Poel is een mooie derde.

Zonnebeke 23 podium heren credit Bram.jpeg (457 KB)

Betsema te sterk bij de dames

Bij de dames soleerde Denise Betsema van start tot finish richting het hoogste schavotje. Marion Norbert-Riberolle consolideerde de tweede plek en de Amerikaanse Austin Killips vervolledigde het podium als derde.

"Het leek misschien een makkelijke zege, maar ik heb toch hard moeten trappen", zei Betsema na afloop, doelend op de zwaarte van de omloop. "Eenmaal ik voorop kwam, kreeg ik vleugels en wou ik absoluut winnen.", aldus de Texelse, die blij is met haar zege in Zonnebeke. Ze won dit seizoen ook al in Ruddervoorde de superprestigewedstrijd.

Vind alle uitslagen klik hier

Fotocredits Bram van Lent




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!