Brent Lippens opent de Kasteelcross 2023 met de zege

Brent Lippens opent de Kasteelcross 2023 met de zege

Brent Lippens mocht als eerste het zegegebaar maken in de Exact cross op zaterdag 21 januari 2023 op het kasteeldomein in Zonnebeke. Thomas Verdonck en Dima Roels flankeerden de Starbikes - Bert Containersrenner op het podium als respectievelijk tweede en derde.

Zonnebeke 23 podiium nieuwelingen 1ste jaars.jpeg (1.04 MB)

Podium meisjes nieuwelingen

1 Elana van der Veken (Ned)
2 Sara Kallestrup (Den)
3 Lisa Maes

Zonnebeke 23 podium dames nieuwelingen.jpeg (1022 KB)

Dima Roels nam bij de eerstejaars nieuwelingen de snelste start maar al snel toonde Brent Lippens zich de betere van de jonge crossers en soleerde naar een nieuwe zege op het kasteeldomein in Zonnebeke. Een opsteker na een tegenvallend Belgisch kampioenschap.

“Het BK vorige week was een enorme teleurstelling. Ik wist dat ik op mijn top was, maar in Lokeren ging ik in de openingsronde over de kop. Ik raakte onderkoeld en had bovendien pijn aan mijn handen en neus, waarna ik niet meer aandrong en uit de wedstrijd stapte. Ik startte hier dan ook met revanchegevoelens en koos er bewust voor om er van bij het begin vol voor te gaan.”, aldus Lippens

Nederlandse kampioen klopt de Belgische bij de tweedejaars

Bij de tweedejaars nieuwelingen kregen we een duel voor de zege tussen de Belgische en de Nederlandse kampioen veldrijden. Michiel Mouris wist ongeveer half cross weg te rijden van Arthur Van Den Boer, nadat deze laatste binnenreed voor een andere fiets.

“Ook Arthur gaf me een sterke indruk, maar toen hij de materiaalpost opzocht voor een fietswissel, besliste ik om te versnellen en dat bleek tactisch de goede keuze. Ik slaagde erin om een kleine kloof te slaan en was sterk genoeg om dat verschil vast te houden en zelfs nog een beetje uit te diepen.”, aldus winnaar Mouris

 

Uitslagen klik hier

Fotocredits Bram van Lent - bron reacties: Exact cross Zonnebeke
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!