Kasteelcross Zonnebeke is halve thuiscross voor Vermeersch

Kasteelcross Zonnebeke is halve thuiscross voor Vermeersch

Exact Cross slaat zaterdag nog een keer zijn tenten op in West-Vlaanderen. In het Zonnebeekse kasteeldomein staat het publiek een potentieel duel te wachten tussen ’s lands beste wegrenners mét crossverleden: Belgisch kampioen Tim Merlier en wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch.

Gianni Vermeersch heeft er net een tiendaagse stage met zijn ploegmaats van Alpecin-Deceuninck in Spanje opzitten. Aan de zijde van onder meer Mathieu van der Poel stond daarin de voorbereiding op het klassieke voorjaar centraal. “Maar aangezien de Omloop Het Nieuwsblad pas mijn eerste wegwedstrijd is, is een laatste competitieprikkel in het veld zeker nog op zijn plaats”, zegt Vermeersch.

“In het verleden was de Kasteelcross meestal moeilijk in mijn kalender in te passen, maar dit jaar kan het wel, omdat ik pas voor het wereldbekercircuit. Noem de Exact Cross in Zonnebeke trouwens gerust een halve thuiscross. Ik woon er amper 15 kilometer af en mijn vriendin geeft les in de plaatselijke gemeenteschool. Aan motivatie zal het mij niet ontbreken.”

Er wacht de wereldkampioen gravel wel de nodige tegenstand van onder andere ex-ploegmaat en regerend Belgisch wegkampioen Tim Merlier, die zakt ook af naar Zonnebeke. Ook Baestaens, Soete, Loockx, David van der Poel, Kamp, ... worden aan de start verwacht

“Moeilijk in te schatten of ik hen kan kloppen”, zegt Vermeersch. “De vorm op zich is goed. Maar dat volstaat tegenwoordig niet meer om de concurrenten die meer cross-specifiek getraind hebben te kloppen. Ik ga in elk geval het beste van mezelf geven om mijn crosscampagne met een positief gevoel af te sluiten.”, aldus Gianni.

Info Exact cross Zonnebeke klik hier

Fotocredit TFoto - bron: Exact cross / Golazo

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!