Marion Norbert-Riberolle zag haar kansen al snel gedwarsboomd door pech

Marion Norbert-Riberolle zag haar kansen al snel gedwarsboomd door pech

Ontroostbaar was ze de eerste minuten na aankomst op het BK. Marion Norbert-Riberolle zonderde zich even af om de tranen de vrije loop te geven. Toch stond ze achteraf de vele persmensen te woord. Respect voor haar als sportvrouw en persoon is dan ook zeker op zijn plaats.

"Ik voelde enorm veel frustratie en ontgoocheling" zei Marion Norbert-Riberolle nadat ze even de tijd moest nemen om te bekomen na haar finish op het BK in Lokeren. "Eigenlijk stapelden de problemen zich al op bij de verkenning van het parcours. Tot twee keer toe zelfs. En nadien was er nog een mankement als ik de ketting op de kleine versnelling legde.", vertelde Marion, die al de nodige materiaalpech kende bij het begin van de wedstrijd en een inhaalrace moest rijden.

Ondanks die ellende naderde de renster van Crelan-Fristads in de tweede ronde op ploeggenote Sanne Cant. Van tweeënveertig seconden achterstand ging de teller naar dertig seconden. "Dat was vooral op adrenaline. De moraal was echter tot onder het vriespunt gezakt. Wat maakte dat het ook nog eens onmogelijk maakte om steeds geconcentreerd te blijven. Met nog enkele technische fouten tot gevolg. Het is een dag om snel te vergeten. Alhoewel dat niet zo makkelijk zal zijn vrees ik."

BK1_7023 podium elite dames.jpg (324 KB)

Sanne Cant kon finaal gecontroleerd naar haar 14de Belgische tricolore crossen, terwijl Marion Norbert-Riberolle vrede moest nemen met het consolideren van de tweede plaats. Alicia Franck was goed voor het brons bij de elite dames.

Uitslagen klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!