Velofollies 2024

Viktor Vandenberghe kwam, zag en overwon

Viktor Vandenberghe kwam, zag en overwon

De Belgische titel bij de juniores jongens gaat met Viktor Vandenberghe richting het West-Vlaamse Vichte. Op de zompige omloop stond er geen maat op de nieuwe Belgische kampioen.

"Hier ga ik echt wel van genieten. Al besef ik het nog niet en ben ik er super blij mee" reageerde Vandenberghe. "Als ik alle persverplichtingen achter de rug heb, gaan we ons stilaan klaarmaken om huiswaarts te keren. Al gaan we onderweg nog even halt houden bij het supporterslokaal van mijn nonkel Stijn. Het is niet echt een café maar gelegenheidsfeesten kunnen er wel plaatsvinden. De supportersclub zelf noemt Acht bar. De juiste betekenis van het ontstaan van het woord is me ontgaan. Maar dat ze hier vandaag met een volle supportersbus zijn, weet en waardeer ik goed genoeg."

Over de wedstrijd zelf was iedereen het eens. De renner van het Starbikes-Bert Containers opleidingsteam gaf een ware demonstratie. "Het is misschien wel mijn beste wedstrijd van het seizoen. Dat ik geen hinder meer heb van mijn rug zal daar zijn rol in spelen. Al is het mijn eigen verdienste dat ik er zo hard aan gewerkt heb om de rugproblemen op te lossen. De start verliep hectisch. Ik had problemen met het inschatten van de lichten. Wat maakte dat ik pas als zevende het veld kon induiken. Stelselmatig schoof ik op naar voor. Even later had ik zelfs een kleine voorsprong. Door iets vroeger van de fiets te springen op het ponton maakte ik het mezelf wel makkelijker tegenover mijn concurrenten. Dat er zoveel gelopen moest worden, speelde ook in mijn voordeel. Als gewezen middenvelder in het voetbal ben ik dat wel gewoon."

De tweedejaars junior wil zijn trui nog alle eer aan doen. "Liefst door een wedstrijd te winnen. Of anders door een podiumplaats te behalen in een grote wedstrijd. Aan het WK wil ik nog niet echt denken. Dat zal sowieso een ander verhaal worden. Eerst wil ik echt even genieten van deze zege.", aldus de blije West^-Vlaming

(lees verder onder de foto)
BK1_6790 Wies Nuyens.jpg (245 KB)

Wies Nuyens gunt het zijn ploegmaat

Weinig renners die op de tweede plaats finishen in een kampioenschap tonen op en na het podium zo'n grote glimlach als Wies Nuyens. Van jaloezie op de tricolore trui was totaal geen sprake.

"Er was niets tegen Viktor Vandenberghe te beginnen" doet Nuyens zijn verhaal. "Hij kwam, zag en overwon met grote klasse. Naast ploegmaats bij Starbikes-Bert Containers zijn we ook nog eens close friends. Ik kan het hem dus alleen maar gunnen. Het is logisch dat ik liever zelf had gewonnen. Maar nogmaals, tegen deze man was niets te beginnen."

Nuyens zelf finishte voor provinciegenoot Seppe Van Den Boer. Beide renners wonen niet ver van elkaar. "Dat is zo. Wat maakt dat we ook al van bij het begin mekaars concurrent zijn. Vroeger was dat wat meer in de achtergrond van de koers. Ondertussen zijn we beiden veel sterker geworden en duelleren we ook voor de tweede plaats op het BK. Van mij mag het nog verder gaan om een wereldtitel. Maar versta me niet verkeerd. Ik verkondig niet dat ik wereldkampioen ga worden he. Maar als je op het podiium staat van het BK mag je mijn inziens wel gezonde ambities hebben in Hoogerheide.", aldus Nuyens

(lees verder onder de foto)
BK 23 podium junioren heren.jpeg (871 KB)

Seppe Van Den Boer verdienstelijk derde

AA Drink Young Lions renner Seppe Van Den Boer mocht als derde mee op het podium. Daarmee bevestigde de renner uit Elewijt zijn prima vorm.

"Ik nam een zeer goede start en reed even aan de leiding" aldus Van Den Boer. "Tegen het einde van de eerste ronde voelde ik dat het tempo van Vandenberghe en Nuyens vooral bij de loopstroken te hoog lag. Wat het rijden op de zware ondergrond betrof, lag me dat zeker wel. Ik heb me best wel geamuseerd. Enkel dat lopen was er wat teveel aan voor mij."

In de strijd om het brons zat Van Den Boer in felle strijd met Yordi Corsus. Tot deze laatste geblesseerd uitviel. "Ik weet niet juist wat er misliep bij hem. Uiteraard is het voor hem jammer. Hij zag zijn kansen zo in het water vallen.", aldus Seppe.

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!