Sanne Laurijssen superieur bij de meisjes nieuwelingen

Sanne Laurijssen superieur bij de meisjes nieuwelingen

Sanne Laurijssen won op zaterdag als eerste de Belgische veldrittitel in Lokeren, bij de meisjes nieuwelingen. Met ruime voorsprong kwam ze voor Zita Peeters en Lien Schampaert over de meet. Opvallend, het podium bestond uit drie provinciale kampioenen.

"De start was met een zevende positie niet super.", zei Sanna Laurijssen na haar BK. "Maar al tijdens de eerste ronde wist ik me helemaal vooraan te positioneren. Op dat moment was het kwestie van het ritme aan te houden en geconcentreerd te blijven. De regen maakte de omloop best glad en zwaar. Dat speelde wel in mijn voordeel. Ik kan immers ook goed lopen. Bij de verkenning woensdag was het een pak droger. De regen en de modder rekende ik tot mijn bondgenoten."

De renster uit Sint-Antonius Zoersel was zeker geen onverwachte winnares. In Lokeren pakte ze immers niet haar eerste zege van het seizoen. "Voor mezelf legde ik de lat op een podiumplaats. En stiekem hoop je natuurlijk op meer. Logisch ook. Gezien het vandaag mijn elfde zege is kon ik me moeilijk verstoppen in het rijtje der favorieten.", legt de kersverse kampioene uit.


Laurijssen is echt een sportliefhebster. "Vandaar ook mijn keuze voor het Mariagaarde-instituut te Westmalle. Door de keuze van de sportrichting kan ik mijn passie meerdere uren per week op tijdens de schooluren uitoefenen. Op mijn negende jaar ben ik begonnen met het veldrijden. Bij de aspiranten stond ik al wel op het podium maar een Belgische titel had ik nog niet. Gezien mijn mindere sprint behoor ik op de weg niet echt tot de top. Dat zie ik dus vooral als een goede voorbereiding op het winterseizoen. Deze trui zal ik de rest van het crossseizoen nog met de nodige fierheid dragen.", aldus Sanne

(lees verder onder de foto)
BK 23 podium nieuwelingen.jpeg (554 KB)

Zita Peeters legde zich sportief neer bij het overmacht van Laurijssen.

"Tweede plaats is nog heel mooi."

Limburgs kampioene Zita Peeters eindigde als tweede op de modderige omloop van Lokeren. "En daar kan ik best mee leven. Het parcours speelde zeker niet in mijn nadeel. Wat maakte dat ik me best in mijn sas voelde. Ik was niet al te best weg en moest dus constant achtervolgen. Lien Schampaert kon ik nog remonteren. Maar op de winnares stond geen maat.", aldus Zita

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Uitslagen klik hier

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!