Ward Huybs tipt 2 namen voor het BK bij de beloften

Ward Huybs tipt 2 namen voor het BK bij de beloften

Witse Meeussen en Victor Van De Putte zijn twee namen die naar voor worden geschoven als titelkandidaat op het BK veldrijden bij de beloften van komend weekend. Ward Huybs en Lennert Belmans hopen op een podiumplaats.

Vermits Joran Wyseure, Jente Michels, Emiel Verstrynge en Thibau Nys al een profcontract ondertekenden, moeten ze komend weekend van start op het BK veldrijden in Lokeren bij de elite heren. Witse Meeussen kan wel aantreden bij de beloften en samen met Victor Van De Putte worden ze meteen als topfavorieten gebombardeerd.

"Hopelijk kan ik in Lokeren rekenen op mijn beste vorm" kijkt belofte Lennert Belmans vooruit. "Met twee zevende plaatsen, in Herentals en Koksijde, ging ik alvast de laatste rechte lijn in richting het kampioenschap. Nadien volgde nog een trainingsweek gebaseerd op meerdere uren op de fiets. Met als doel perfect te pieken. Al blijft het steeds wel afwachten hoe de vorm op de wedstrijddag is natuurlijk."

De Wechelderzandenaar blijft voorzichtig als hem om een prognose gevraagd wordt. "Iedereen wil op het podium staan. Liefst van al op het hoogste schavotje. Maar dat is slechts drie renners gegund. Realistisch gezien moet ik kunnen meestrijden voor de eerste vijf plaatsen. En wie weet kom ik zo ook dicht bij het podium" aldus de renner van Crelan-Fristads.

(lees verder onder de foto)
KOK_3412 Belmans.jpg (236 KB)

Frisheid

"De achtste plaats afgelopen weekend in Zonhoven geeft me toch wel wat meer vertrouwen" zegt Ward Huybs. "Vooral ook omdat ik in het tweede deel van de race nog kon versnellen en dat tempo tot aan de finish wist vol te houden."

In Diegem liet de renner uit het Baloise-Trek Lions kamp zich opmerken door zich gedurende bijna twee ronden vast te bijten in de kopgroep. Al moest hij daar achteraf wel de tol voor betalen. "Het komt er deze week op aan om zo goed mogelijk te herstellen van de drukke crossperiode. Frisheid zal ongetwijfeld een zeer belangrijke pijler zijn. Gelet op de vele afwezigen hoop ik mee te dingen naar een podiumplaats. Al ben ik ook van mening dat Witse Meeussen en Victor Van de Putte meerdere streepjes voor hebben. Wat voor mij een heel belangrijk gegeven wordt, is het feit dat ik mezelf alvast niet te veel druk mag opleggen. Eisen van mezelf dat ik mee op het podium sta ga ik dan ook niet doen" besluit de renner uit Herselt.

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Info BK op zondag klik

Witse Meeussen na afloop van de Wereldbeker in Zonhoven, met een blik op wat komt, de kampioenschappen




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!