Geen BK veldrijden voor Ferre Urkens

Geen BK veldrijden voor Ferre Urkens

Zoek bij de juniores komend weekend niet naar Ferre Urkens. De renner die al meerdere nationale selecties wist te vergaren sukkelt met de restanten van klierkoorts. Meteen ook de reden waarom het dit seizoen vaak kommer en kwel was bij de Kempenaar.

"Enkel in de maand november fietste ik op een niveau dat ik van mezelf gewoon was" vertelt Ferre Urkens. "Van Niel tot Antwerpen was het goede gevoel aanwezig. Dat ik nadien weer meer achteruit dan vooruit begon te rijden, was mentaal best zwaar. De benen leken niet mee te willen, de uitslagen vielen tegen, kortom de zin voor het fietsen verdween. Dat terwijl ik in het verleden meerdere keren bewezen had om terug te vechten na een tegenslag. Als je de week voor het WK van Amerika slachtoffer wordt van het Coronavirus zoals ik destijds meemaakte weet je wat het is om dromen uit elkaar te zien spatten."

Bloedtesten vonden vrij snel de oorzaak van het mindere presteren. "Ik was enkele jaren geleden slachtoffer van klierkoorts. En blijkbaar zaten er nog restanten in het lichaam die er nu boven kwamen te drijven. Enerzijds is het jammer dat ik een heel seizoen in het water zie vallen. Anderzijds ben ik opgelucht dat de oorzaak gevonden is. Een rustpauze voor onbepaalde tijd is nu mijn lot. De goesting om nadien weer op de fiets te kruipen, voel ik stilaan weer opkomen. Al zal het stap voor stap dienen te gebeuren. Nu goed, met broer Daan (eerstejaars nieuwelingen) zal er alvast nog een lid van het gezin deelnemen op het BK. En mijn support heeft hij alleszins. Meer zelfs, ik zal met de nodige aanmoedigingen in de materiaalpost te vinden zijn.", aldus Ferre

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

RUD_0536 (1) Ferre Urkens.jpg (357 KB)

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!