Pissei-Groep T.O.M. present op Italiaans kampioenschap

Pissei-Groep T.O.M. present op Italiaans kampioenschap

Slaagt Francesca Baroni er in zich in Ostia (Rome) op het podium te nestelen van het Italiaanse kampioenschap veldrijden ? Het zou alvast bij de Kempense formatie Pissei-Group T.O.M. en teammanager Iwan Gevers de nodige vreugdetaferelen met zich mee brengen. De Italiaanse renster is immers sinds september lid van het team.

"In tegenstelling tot de Belgische dames moet ik tot zondag wachten om te mogen strijden om de Nationale titel" kijkt Baroni al even vooruit. "Of ik het podium haal zal zondag blijken. Voor mezelf leg ik de lat vooral om mijn best te doen en zo weinig mogelijk fouten te maken zodat ik achteraf zonder spijt op de race kan terugblikken."

Ondanks het gegeven dat ze uitkomt voor een Kempisch team zal de 23-jarige renster niet aan haar lot worden overgelaten. " Ik krijg de steun van twee mecaniciens van de ploeg om ervoor te zorgen dat het materiaal tijdens de wedstrijd zo goed mogelijk is afgesteld. Ook een derde staflid zal de oversteek maken om me ter plaatse aan te moedigen en ondersteunen. Zelf ben ik maandagochtend reeds naar mijn geboorteland vertrokken. Volgende week woensdag keer ik terug naar België."

(lees verder onder de foto)
DIE_2314 Baroni.jpg (264 KB)

Op tv kregen de liefhebbers van de cross nog eens te horen, wat Veldritkrant eind augustus al eens meegaf (lees hier), dat Baroni gehoorproblemen heeft. "Dat klopt. Maar in wedstrijden heb ik daar nog nooit problemen mee gehad. Bij het fietsen draait het immers om hoe hard je de pedalen kan voortduwen. In tegenstelling tot de oren heb je daar vooral de benen, het hart en het hoofd voor nodige. Die lichaamsdelen zijn veel belangrijker." (lacht)

De Italiaanse won dit veldritseizoen al een paar crossen in het B-circuit en reed overheen het seizoen een aantal mooie resultaten. Recent werd Baroni nog 8ste in Gullegem, 11de in Herentals, 16de in Zolder, ...

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!