Younst'a'rs toppen wederom

Younst'a'rs toppen wederom

Shirin van Anrooij heeft zich de beste getoond op het parcours van Zonhoven in de Wereldbekermanche bij de dames. Met Puck Pieterse op twee en Fem van Empel op drie kregen we wederom een volledig podium met jonge talenten

In de wereldbekermanche voor de dames in Zonhoven nam Fem van Empel de kopstart en mocht ze als eerste de kuil induiken. Dat deed ze echter iets te letterlijk en zo kwam Puck Pieterse aan de leiding , gevolgd door het duo Lucinda Brand en Shirin van Anrooij. Deze laatste kwam mee aan de leiding toen Pieterse zich verslikte aan de nieuwe passage in de kuil. We kregen vervolgens een kopduo dat in de tweede ronde al iets meer dan 20 seconden voorsprong had op eerste achtervolgster Brand. Ceylin del Carmen Alvarado en Inge van der Heijden crosten op ongeveer een halve minuut van de leidsters in de race.

Puck kwam in dezelfde ronde ten val in de kuil en wat volgde was een lange solo van Shirin van Anrooij naar het hoogste schavotje. Achter de Baloise Trek leeuwin werd gestreden voor de overige podiumplaatsen. Pieterse wist de tweede plek te consolideren en de derde plaats was voor de leidster in de Wereldbeker bij de dames overall, Fem van Empel, die na een paar tuimelpertes toch nog de moed vond om er nog het beste van te maken.

WB Zonhoven 23 podium dames credit TFoto.jpeg (745 KB)

WK hoofddoel

Van Anrooij leek met veel gemak de zege gepakt te hebben. "Het was zeker gewoon zwaar.", vertelde de winnares, maar ze reed foutloos. "Ineens had ik heel veel vertrouwen op de schuine kant in het zand naar beneden.", aldus Shirin, die nu nog meer twijfelt of ze het WK bij de elite dames zal betwisten of bij de U23 dames. Ze neemt sowieso niet deel aan het NK veldrijden. "Het was zo gepland en ik hoop nog een extra stap te zetten op stage.", klinkt het, richting dat WK "Het is en blijft een hoofddoel."

Van Anrooij won half november de Wereldbeker op de Beekse Bergen en opende de drukke kerstperiode met de zege in Mol, won vervolgens in Gavere, Loenhout, Koksijde en nu dus in Zonhoven. Op Tabor na stond ze ook telkens op het podium in de andere gereden crossen.

Uitslagen Zonhoven en tussenstanden klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!