Wout van Aert domineert de Wereldbeker Zonhoven

Wout van Aert domineert de Wereldbeker Zonhoven

Wout van Aert heeft zich ook de beste getoond in de Wereldbekermanche in Zonhoven. Mathieu van der Poel finishte op meer dan een minuut als tweede en Laurens Sweeck mocht mee het podium op als derde.

Laurens Sweeck, die gekend staat als zandspecialist, nam in Zonhoven de kopstart en Mathieu van der Poel volgde in zijn spoor. Op een moment dat Wout van Aert naar voor opschoof, nam Van der Poel de leiding over maar hij kwam al snel ten val, op de nieuwe schuine strook in de kuil. De Belgische kampioen kwam zo een eerste keer alleen voorop. Maar in de tweede ronde kreeg hij het gezelschap van Van der Poel en Michael Vanthourenhout. Van Aert reed beter dan zijn metgezellen door een zandstrook en weer moest de rest zich reppen. Terwijl Van der Poel er terug bij kwam, vormden klassementsrijders Vanthourenhout en Sweeck een achtervolgend duo.

Bij een volgende tuimelperte van Mathieu van der Poel koos Van Aert het ruime sop richting de zege. Sweeck en Vanthourenhout kwamen tot bij Van der Poel, die enkele rondes in hun gezelschap bleef en pas richting het slot wegreed naar de tweede plaats. Want intussen had de Belgische kampioen zijn voorsprong al vergroot tot een minuut en hij kon dus extra genieten van het applaus van het publiek in de slotronde.

ZON_6429 podium heren.jpg (327 KB)


"Ik had het gevoel dat ik een hoog tempo kon rijden. Een echte versnelling zat er niet meer in na de zware crossen in de afgelopen weken. Ik probeerde te profiteren van de foutjes die Mathieu in het begin van de cross maakte. Toen Mathieu voor mij viel, ontstond er een groot gat”, legde Van Aert uit na afloop.

"Het is de enige cross op de kalender waar je deze connectie met het publiek hebt. Je kunt aan het publiek horen wat er gebeurt. Het is echt genieten, ook al ben je aan het afzien”, aldus Wout, die nu op stage vertrekt na 8 zeges op iets meer dan een maand crossen.

Uitslagen Zonhoven en tussenstanden klik hier


Fotocredits TFoto - bron reactie: Team Jumbo-Visma

Wout van Aert op Veldritkrant klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!