Laatste competitieve duik in de kuil van Zonhoven voor Ellen Van Loy

Laatste competitieve duik in de kuil van Zonhoven voor Ellen Van Loy

De Wereldbekermanche in Zonhoven op zondag 8 januari 2023 is de afsluiter van een heel drukke kerstperiode. Voor Ellen Van Loy, die samen met haar De Ceuster Bonache Cycling Team-collega’s Alicia Franck, Laura Verdonschot, Suzanne Verhoeven en Julie Brouwers deelneemt, is dit de laatste wedstrijd in het veld op Limburgse bodem. En dan op naar het BK in Lokeren ...

“Net als in Heusden-Zolder, Mol, Baal, Gavere en Herentals wordt het opnieuw afzien (lacht), maar ook wel genieten van de aanmoedigingen die ik langs het parcours krijg van de talrijke supporters.", vertelt Ellen Van Loy. "Sinds ze weten dat ik eind dit seizoen stop met professioneel veldrijden, gaan ze nog vuriger te keer aan de zijlijn (lacht). Met de beruchte ‘kuil’ is Zonhoven altijd een mooie wedstrijd en voor mij een mooie om inderdaad afscheid te nemen van het Limburgse publiek. Het is ook een goede voorbereiding voor mij en mijn collega-rensters voor het Belgisch Kampioenschap dat we volgende week zaterdag rijden in Lokeren. De komende week staan onze individuele en teamvoorbereidingen in het teken van die wedstrijd. Met vijf zilveren en twee bronzen medailles heb ik in het verleden altijd goed gepresteerd op het BK. Op kampioenschappen worden de tellers op nul gezet, telt de vorm van de dag en spelen er heel wat factoren mee die bepalen of je op het podium staat. Eerst kijken wat Zonhoven wordt, een wedstrijd die ik net als het komende BK en alle wedstrijden van het voorbije seizoen gefocust aanpak”, aldus de 42-jarige Ellen Van Loy.

Goed doel - Think Pink

In de marge van de UCI Wereldbekerwedstrijd in Zonhoven geeft het team De Ceuster Bonache Cycling nog mee dat het mee zijn schouders heeft gezet onder een veiling voor het goede doel.

"Mede dankzij veilingpartner Auctim kan je tot zondag 8 januari 2023 nog bieden op gedragen en getekende wielertruitjes van o.a. Wout van Aert, Lucinda Brand, Puck Pieterse, Eli Iserbyt, Marianne Vos en een shirt van het De Ceuster Bonache Cycling Team dat door alle rensters werd getekend.", luidt het.

De opbrengsten van deze veiling worden doorgestort naar de VZW Think Pink, een organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker. Voor het getekende exemplaar van Wout van Aert zijn Belgische kampioenentrui staat het biedingbedrag momenteel al op 700 euro. Naast het organiseren van de veiling scheldt Auctim ook de BTW en opgelden op de biedingen kwijt, zodat er meer centen ingezameld kunnen worden voor Think Pink.

De link klik hier

Fotocredits TFoto - tekstbron: team De Ceuster Bonache Cycling

Info WB Zonhoven klik hier

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!