Wyseure topt wederom in Koksijde

Wyseure topt wederom in Koksijde

Net als vorig jaar heeft Joran Wyseure de Vlaamse Duinencross Koksijde bij de U23 heren gewonnen. Deze keer maakte de cross deel uit van de X2O Badkamers Trofee en de West-Vlaming verstevigde met de zege zijn leidersplaats in het klassement, de Trimetal Rookie Trophy genaamd voor de beloftencategorie. Naast de wereldkampioen veldrijden stond ook de Europese kampioen, Emiel Verstrynge, op het podium en Witse Meeussen vervolledigde als derde.

Victor Van De Putte nam een zeer goede start in de wedstrijd bij de beloften heren in Koksijde maar werd vooraan al rap voorbijgestoken en achtergelaten door teamgenoten Emiel Verstrynge en Joran Wyseure. Als kopduo maakten ze het spannend, maar bij een versnelling in de voorlaatste ronde moest Verstrynge de wereldkampioen laten rijden. Europees kampioen Verstrynge wist de tweede stek te consolideren en Witse Meeussen palmde de derde in.

“Eindelijk, die eerste zege is binnen. Ik stond al vaak op het podium dit seizoen, maar die zege bleef toch uit. Ik heb me vandaag dan ook bewust niet in de strijd om de bonificaties gemengd, daardoor kon ik energie sparen. Dat heeft duidelijk geloond.”, zei Wyseure na afloop.

Veel wedstrijden specifiek voor de beloften alleen zijn er dit seizoen niet geweest, maar in het kader van de X20 Badkamers Trofee is er apart klassement en daarin top de wereldkampioen. “De eindzege was bij het begin van het seizoen al een doel. Met vijf podiumplaatsen in vijf crossen heb ik het al uitstekend gedaan, maar het is te vroeg om te zeggen dat de eindzege al binnen is. Eén keer pech is voldoende om die voorsprong kwijt te zijn. Vandaag was die zege voor mij veel belangrijker dan het klassement.”, aldus de West-Vlaming

Uitslagen en tussenstand klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: X2O Badkamers Trofee Koksijde

IMG-20230105-WA0002.jpg (226 KB) 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!