Van Aert heerst in Koksijds zand

Van Aert heerst in Koksijds zand

Wout van Aert heeft in Koksijde de 5de manche van de X²O Badkamerstrofee gewonnen. De Belgische kampioen veldrijden switchte van tubes en liet niet veel later zijn concurrenten achter zich. Mathieu van der Poel werd op ruime achterstand tweede en Laurens Sweeck was een mooie derde op het podium van de Vlaamse Duinencross Koksijde.

KOK_4175 podium elite heren.jpg (311 KB)

Wout van Aert koos er al gauw voor om de materiaalpost binnen te rijden om te wisselen naar een fiets met een ander bandenprofiel “Dit was wel even noodzakelijk. Aan het begin van de dag regende het lichtjes, maar het had niet veel invloed op het parcours. Ik durfde het aan om met gladde banden te starten. Tijdens de cross begon het echter harder te regenen. Ik wilde niet de hele race onnodige risico’s nemen, dus besloot ik om te wisselen. Dat bleek achteraf zeker een goede keuze.”, legde Van Aert naderhand uit.

De Belgische kampioen veldrijden toonde zich heer en meester voor het vervolg van de race “Ik was vandaag erg gebrand om te winnen. Dat is niet zozeer omdat ik in Herentals pech kende, maar vooral omdat ik al lange tijd niet heb gereden in Koksijde. Door blessures en door de plaats op de kalender is het er de afgelopen jaren telkens niet van gekomen. Gelukkig past het dit seizoen wel. Het is extra mooi dat ik dan ook direct kan winnen. Mijn vorm is goed en dat komt vaak in het tweede deel van een veldrit bovendrijven. Ik kon tussen de vele zandstroken door goed herstellen en maakte nauwelijks foutjes. Het is een heerlijk gevoel om hier als winnaar over de streep te komen”, aldus Wout.

Uitslagen en tussenstanden klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie : Jumbo Visma

De wedstrijd




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!