Laurens Sweeck wil zich tonen in Koksijde

Laurens Sweeck wil zich tonen in Koksijde

De X²O Badkamers Trofee trekt op donderdag 5 januari naar de Belgische kust. In de Vlaamse Duinencross Koksijde, een nieuwkomer in dit regelmatigheidscriterium, keert Laurens Sweeck terug na een korte pauze en hij hoopt mee te doen voor het podium.

De Vlaamse Duinencross Koksijde is dan wel een nieuwkomer in de X²O Badkamers Trofee, de cross is een échte klassieker in het veldrijden. In 1969 werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd. Donderdag staat aan de Belgische kust al de 55ste editie op het programma. Bij die 55 edities zaten ook twee WK's en twee BK's.

In Koksijde kunnen straks de zandspecialisten hun hartje ophalen op een zo goed als ongewijzigd parcours. Tot vier keer toe zullen de renners door de typerende zandduinen gestuurd worden. "Koksijde is dé absolute zandklassieker", zegt Jan Deramoudt van de Koksijdse Véloclub, die mee instaat voor het parcours. "Door de aanwezigheid van het zand ontstaat er als het ware een andere discipline."

Aanknopen met de goede vorm

In Koksijde is het ook uitkijken naar Laurens Sweeck. De renner van Crélan-Fristads laste tijdens de eindejaarsperiode een korte pauze in en staat in Koksijde voor het eerst sinds Diegem aan de start.

"Ik ben even ziek geweest, overgekregen van de kinderen", legt Sweeck uit. "Mogelijk was het daardoor op het eind van vorig jaar al even minder. Als je fysiek niet honderd procent bent, ga je forceren. Die rugproblemen in Zolder en Diegem waren daar wellicht het gevolg van. Nu heb ik het gevoel dat een week zonder cross me deugd heeft gedaan. Dat herstel had ik nodig. Het is moeilijk in te schatten of ik helemaal terug in orde ben, maar het gevoel is wel goed. Ik hoop in Koksijde terug aan te knopen met de goede vorm van voor de eindejaarsperiode om zo vertrouwen op te bouwen richting het BK. Een podiumplek is het eerste doel. Ik moet realistisch zijn, maar zelfs met de aanwezigheid van Wout en Mathieu wil ik niet zeggen dat ik voor de derde plek rij."

De Vlaamse Duinencross is dan het ideale decor voor Sweeck om terug op het voorplan te treden. In de voorbije twee edities werd de Brabantse zandspecialist telkens tweede, op het BK in 2018 veroverde hij zilver na een pittige strijd met van Aert. "Een mooi duel", herinnert Sweeck zich van dat kampioenschap. "Ik kom heel graag in Koksijde, al is het voordeel voor de echte zandspecialisten de laatste jaren iets kleiner geworden. Het is nu vooral een cross waar de conditie het verschil maakt.", aldus Laurens Sweeck

Fotocredit TFoto - tekstbron: X2O Badkamers Trofee / Golazo

Info Vlaamse Duinencross Koksijde klik hier

 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!