Emiel Verstrynge zegeviert bij U23 heren in Herentals

Emiel Verstrynge zegeviert bij U23 heren in Herentals

Emiel Verstrynge heeft de wedstrijd bij de beloften heren gewonnen van Herentals Crosst. Joran Wyseure werd tweede en blijft leider in het klassement van de categorie U23. Victor Van De Putte croste als derde over de eindstreep

De wedstrijd bij de beloften stond bol van de spanning. In de beginfase leken Emiel Verstrynge en Witse Meeussen zich van de rest van het pak te ontdoen. Tot een kwartet met onder meer Joran Wyseure de aansluiting met het kopduo wist te maken. Aan de finish bleef Verstrynge wereldkampioen Wyseure net voor. Victor Van De Putte mocht als derde mee op het podium. Witse Meeussen was de onfortuinlijke vierde.

(lees verder onder de foto)
Herentals 23 podium U23 credit lieven.jpg (780 KB)

"Omdat Gavere en Diegem nog zwaarder waren dan oorspronkelijk gedacht, besloot ik om Loenhout te skippen" begon de winnaar zijn verhaal. "En dat was blijkbaar een slimme zet. Ondanks het vele afzien had ik me in die wedstrijden toch wel geamusseerd. Maar het lichaam rust gunnen is bij momenten ook nodig."

Even leek de renner van Crelan-Fristads het alleen te proberen. "De ploegleiding deed langs de kant teken om mezelf niet in de vernieling te rijden en een samenwerking met Meeussen een beter idee was. Toen het achtervolgende viertal ons wist bij te benen, was er nog steeds geen reden tot paniek. Ik wist immers dat de 'Skiberg' de allesbeslissende plaats zou zijn. Daar moest ik op kop zien te zitten. Het was immers de hele wedstrijd door de plaats waar ik net iets beter was dan de anderen. En zo geschiedde. Ik had een kleine voorsprong en bleef gefocust tot het einde. Met het bekende gevolg.", legde Emiel haarfijn uit.

Op het BK in Lokeren kan de Europese kampioen bij de beloften niet meestrijden met zijn leeftijdsgenoten. "Ik moet er als prof bij de mannen elite rijden. Niet evident. Al zal ik natuurlijk wel mijn beste beentje trachten voor te zetten. Maar door het reglement is het evident dat ik al iets meer met het WK in mijn hoofd zit.",

Vind volledige uitslag en tussenstand Herentals klik hier

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit Veldritkrant

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!