Thijs Aerts maakt debuut voor Intermarche Circus Wanty in Baal

Thijs Aerts maakt debuut voor Intermarche Circus Wanty in Baal

Ruim negen jaar vertoefde Thijs Aerts bij de teams van Sven Nys. Logisch dus dat het best even wennen was voor de volgers van de cross om hem plots in heel andere uitrusting te zien. Uitgerekend op het thuisdomein van één de beste crossers die België had, debuteerde de jongste van de Aerts-broers voor het veldritteam van Intermarché-Circus-Wanty.

"Ja ik was vanmorgen best zenuwachtig" vertelde de Rijkevorselnaar eens hij de finishlijn gepasseerd was . "Na zo'n lange periode voor een nieuwe uitdaging komen te staan doet wel wat met een mens."

Vrijdag kwam Aerts nog als zevende over de streep in Loenhout. Nauwelijks twee dagen later werd hij in Baal in een compleet andere outfit dertiende. Net als enkele andere collega's moest hij dus alles logistiek zien te regelen. "Zowel de camper als de fiets en mijn nieuwe kledij had ik al enkele dagen in mijn bezit. Gisteren heb ik dan alles van de ene camper overgezet in de andere. De aanpassing van de Trek-fiets naar deze Cube vergt wel het meeste tijd. Elk merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Ook daar heb ik gisteren wel wat tijd aan besteed. Ook het schakelen is bij deze fiets anders dan bij de vorige. Door de komende weken veel crossen af te werken hoop ik zo de aanpassing zo vlot mogelijk te laten verlopen."

Tekst en foto Lieven Verheyen

Uitslagen klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!