Iserbyt wint in Baal

Iserbyt wint in Baal

Eli Iserbyt heeft op 1 januari 2023 de GP Sven Nys gewonnen. Zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout werd tweede en Tom Pidcock, die op weg leek naar de zege, mocht het podium vervolledigen als derde.

Baal 23 podium heren.jpeg (1020 KB)

De elite heren waren als laatste aan zet voor de GP Sven Nys op 1 januari. Michael Vanthourenhout piloteerde zichzelf naar de kop van de wedstrijd na het startsignaal en kreeg het gezelschap van Eli Iserbyt en Tom Pidcock. De wereldkampioen veldrijden wachtte zowat een ronde af om vervolgens te versnellen en weg te rijden van de Pauwels Sauzen-Bingoalteamgenoten. Pidcock had dan wel niet al te veel voorsprong maar consolideerde deze wel. Het leek ernaar dat de regenboogtrui op het hoogste schavotje zou verschijnen maar Tom maakte een tuimelperte na een showtje in de slotronde en werd voorbijgereden door Vanthourenhout en Iserbyt. Deze laatste zette zijn slotcartouche in en wist de zege binnen te halen.

"Ik moet mijn entourage bedanken, de ploeg, iedereen die in mij is blijven geloven. En ook Michael: hij heeft me vandaag in de laatste ronde echt nog opgepept om er nog extra voor te gaan. De voorbije twee maand waren echt niet gemakkelijk. Het was een dun koordje tussen het seizoen stopzetten of toch doorgaan. Ik leefde iedere dag met pijn. Ik stond ermee op, en ging ermee slapen. Maar ik voel me nu terug beter en beter. En dit doet heel veel deugd. Dit is een belangrijke overwinning voor me.", aldus Eli Iserbyt

Uitslagen klik hier

Fotocredits Bram van Lent - bron reactie: Team Pauwels Sauzen-Bingoal

 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!